loading
Uit-
verkocht

LYRICAL: SNELLE + SHOCK ELIAS

Informatie Collapse

Voorverkoop
Uitverkocht
Deur
Uitverkocht
Datum
VR 24 MEI 2019
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
Uitverkocht

Een nieuwe Lyrical. Dit keer met de snel rijzende ster Snelle en pro-spitter Shock Elias. Beide heren wisten indruk te maken op 101Barz en zeker in het geval van Snelle had deze sessie een enorm impact. Hoog tijd dat de mannen naar Lyrical komen dus. Vrijdag 24 mei mag je in je agenda zetten.

SNELLE

Lars Bos – alias rapper Snelle – is een keiharde werker met doorzetttingsvermogen en vastberadenheid. Als Hollandse dorpsjongen (met een hazenlip) wil hij bewijzen dat een muzikaal verhaal iedereen kan inspireren.‘’Doordat ik vrijwel alles relativeer heb ik over alles een – in mijn beleving – interessante mening die ik op authentieke (en soms vergezochte) wijze in mijn liedjes verwerk. Zo geniet ik echt van het knutselen met woorden en het spelen met de manier waarop ik dingen zeg. Mijn plek en perspectief zijn binnen de hiphop niet alledaags maar daardoor juist interessant.’’

In 2016 verscheen de ‘Vier EP en ‘Bijrijder EP’. Die waren goed voor meer dan 1,3 miljoen streams en luisterbeurten op Youtube en Spotify. Puna, FunX en 101Barz buitelden over elkaar heen om Snelle de aandacht te geven die hij verdient. Na de 101Barz-sessie van januari 2019 ontplofte de bom en Snelle was definitief gearriveerd.

Zijn muziek is wavey, verfrissend, voorzien van trapbeats, piano, saxofoons en gitaar en 100% Snelle. Het bracht hem langs Woohah, NewSkoolFest, 10 jaar Puna en Definitie van Hiphop. De huidige tour verkoopt overal uit. Des te meer een reden om die kaarten voor Lyrical snel te kopen.

 

Shock Elias

Shock Elias is on fire. de Amsterdammer wist ook na zijn 101Barz-sessie hoge ogen te gooien eind 2018. De keuze voor Shock op Lyrical was dan ook snel gemaakt. Zijn verhaal startte met deelname aan de Esko challenge. De producer maakte een beat voor FunX start waarna Esko en DJ Fernando op zoek gingen naar de persoon die de vocalen zou leveren. De sterke punchlines van Shock Elias leverde hem een finaleplek op. Daarna trad hij op in onder andere Suriname en werkte hij samen met Chanty.

Toen in september een freestyle uitkwam (‘Young Boy’) waarin zijn gevoel voor het vertellen van verhalen en flow naar buiten kwam, ging deze viraal. In 24 uur wist de rapper meer dan 100.000 streams op zijn naam te zetten. In december 2018 volgde de EP ‘Hittegolf’.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event