loading

MAISON DU MALHEUR

Informatie Collapse

Voorverkoop
12,00
Deur
14,00
Datum
ZA 21 NOV 2015
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02.00
Tickets kopen

Zaterdag 21 november wordt De Kroepoekfabriek getroffen door Maison Du Malheur. Getroffen, omdat we in onze Kroepoek-handjes mogen knijpen dat deze losbandige bemanning het podium wil komen verbouwen; maar ook omdat bij verbouwingen het pand het niet altijd overleeft. Het voorprogramma is in handen van Tiny Legs Tim. Fingers crossed, dus.

Niet te stuiten, niet te overtreffen, niet in een hokje te stoppen, niet te marketen en nauwelijks te managen: verbrand je zwemvest, vergeet de veiligheidsgordels, gooi je helm maar weg en houd je vast: Maison du Malheur is terug. Een deinende muzikale hoerenkast, bevolkt door messcherpe blazers, een superieure gitarist, een drummende kolenstoker en een bordeelpianist van wereldklasse. Geleid door een kapitein die vaak zelf ook verbaasd toekijkt wat voor toeren zijn bemanning nu weer uithaalt, om er dan maar grijnzend mee in te stemmen.

Voorman JP Mesker is in bezit van een platencollectie die via Louis Armstrong van Tom Waits naar Nick Cave loopt. Hij begon Maison du Malheur in 2011 aanvankelijk solo, als singer-songwriter. Binnen vier jaar tijd was zijn ‘project’ een acht man sterk orkest geworden, en waren ze duizenden verkochte exemplaren van hun albums (Waiting For Trouble To Come, Wicked Transmission), honderden vlammende optredens (voor in totaal meer dan honderdduizend enthousiaste toeschouwers, ook en vooral op festivals) en een goedbetaalde biercommercial verder.

Maison du Malheur viert ieder optreden of het een jubileum is. Met onbedwingbare gretigheid bestijgen ze elk podium, en dan is het inpluggen -en gaan. Het liefst stampen ze zo snel mogelijk een vrijplaats uit de grond, een rock-‘n-roll-hangplek voor dolenden en verdoemden, voor outsiders en insiders, zoekenden en zwervenden. Voor gelukszoekers en andere rare snuiters. En ja, dat is dynamisch en energiek en dat gaat soms gevaarlijk dicht langs de afgrond. Maar dat is de kracht van Maison du Malheur: live spelen, muziek met adem erin maken, en samen met het publiek je plaats in het universum opeisen. En dat gaat niet over geld of roem of de nieuwste telefoon. Dat gaat over leven. Leven tot je erbij neervalt.
Stomping Ground heet het nieuwe album van Maison du Malheur. Medio oktober te verkrijgen, maar de bijbehorende clubtour brengen we maar wat graag alvast naar buiten!

Tiny Legs Tim
Na drie succesvolle albums en met een uitstekende live reputatie bewijst Tiny Legs Tim dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Aan de basis van deze levensechte originele blues ligt een waar ‘crossroad’ verhaal dat leest als een medische thriller. De naam Tiny Legs Tim is dan ook een knipoog naar zijn tengere gestalte en smalle benen; een gevolg van vele chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd. De voorbije jaren trok Tiny Legs Tim met zijn One Man Blues Band naar clubs en festivals over zowat het volledige Europese continent, hij speelde het voorprogramma van Peter Doherty, John Mayall, The North Mssissippi Allstars, Graham Parker, Bombino en Ian Siegal.

 

Gebruik maken van de Rabo-Korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant.
  • Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event