loading

MARIKE JAGER – TRY-OUT

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 13.00
Deur
€ 15.50
Datum
DO 28 MRT 2019
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
Genre
Tickets kopen

Viervoudig Edison-genomineerde Marike Jager brengt in 2019 een nieuw album uit. Voor het zover is, komt de zangeres en gitariste met haar band naar De KF voor try-out met allemaal vers materiaal op donderdag 28 maart.

MARIKE JAGER

‘Hey Are You OK’, verwacht in najaar 2019, is Marike Jagers vijfde studioalbum. Toch beschouwt ze de plaat als een debuut, waarop alle lagen van haar stem en gitaarspel meer speelruimte hebben dan ooit. Jager liet zich daarbij inspireren door wat ze zelf het liefste luistert – van Beck en Madonna tot de kristalheldere twang van een Fender Mustang op vers vinyl.

Ze centreerde het album rond buitenbeentjes met een eigen verhaal. Zonderlingen die aandoenlijk, kwetsbaar of in de war zijn. Mensen die anders denken en dingen anders doen. Verre van perfect, maar wel boeiender dan de gepolijste werkelijkheid. ‘Hey Are You OK’ is haar ode aan de imperfectie, de omarming van het leven zonder filter.

Het nieuwe album werd geproduceerd door Paul Willemsen (Michelle David and the Gospel Sessions) en gemixt door Tchad Blake (Arctic Monkeys, Sheryl Crow, The Black Keys). Het resultaat is een frisse, veelzijdige indiepopplaat op het snijvlak van instinct en inspiratie. Snaren, synths en eigenhandig gebakken samples lopen dwars door elkaar heen in twaalf songs, die klassieke structuren laag voor laag opnieuw opbouwen. ‘Hey Are You OK’ is uitdagend, sfeervol en onmiskenbaar Marike Jager.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event