loading

MAURINO

TROPISCH FEESTJE MET EX TENTEMPIÉS-FRONTMAN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
12.50
Datum
VR 3 SEP 2021
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Hiphop/ Rap
Reggae/ Dub
Wereldmuziek
Tickets kopen

Heb je wel eens moshpit zien ontstaan bij een Latinconcert? Als Maurino Alarcón op het podium staat is alles mogelijk. Vrijdag 3 september zie je hem live in De KF!

De Chileense Amsterdammer MAurino Alarcón speelt met de energie van zijn publiek als geen ander. Geen concert zonder een stagedive. Maurino Alarcón zal voor altijd bekend staan als het brein achter Fiesta Macumba, het grootste Latinfeest van Nederland met een eigen tent op Lowlands. Ook gaat hij de boeken in als de frontman en singer-songwriter van de band TenTemPiés, waarmee hij voor de laatste keer in een uitverkocht Paradiso stond.

Nu staat Maurino te popelen zijn gelijknamige soloproject te presenteren: een unieke Latin sound, in samenwerking met toetsenist en producer Jori Collignon. Rauwer dan het populaire urban genre dat tegenwoordig dagelijks op de radio gedraaid wordt, wél even dansbaar. “Het is feller. Staat dichter bij mijzelf.”

Future Latin, noemt hij het. Reggae drums, jazzy piano, dikke baslijn. De nieuwe richting van Maurino gaat geen enkel genre uit de weg. Zelfs een sample van de hartslag van zijn
pasgeboren dochter is verwerkt in de muziek. Maurino’s diephese stem en kritische Spaanse teksten zijn niet verloren gegaan in de zoektocht naar een origineel geluid. “Een geluid van nu, met het gevoel van toen.”

Na TenTemPiés was Maurino op zoek naar iets nieuws en hongerig zijn eigen verhaal kwijt te kunnen. “Geen muziek maken is voor mij geen optie. Muziek is mijn therapie. Het is mijn wapen in de strijd kritiek te kunnen leveren.

Line-up

Collapse
MAURINO
MAURINO

Dansbaar, rauw en persoonlijk: Maurino is een unieke ‘Future Latin’ sound, dat in het voorjaar van 2020 het licht zal zien. Reggae drums, jazzy piano, dikke baslijn. Het nieuwe soloproject van de gedreven TenTemPiés frontman Maurino Alarcón gaat geen enkel genre uit de weg. Zelfs een sample van de hartslag van zijn pasgeboren dochter is verwerkt tot muziek, begeleid door Maurino’s vertrouwde diephese stem en zijn maatschappijkritische Spaanse teksten. Een geluid van nu, met het gevoel van toen.

Informatie

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
€ 12.50
Datum
VR 3 SEP 2021
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Hiphop/ Rap
Reggae/ Dub
Wereldmuziek
Tickets kopen

JOEY CAPE
Vorige event
JENNIE LENA
Volgende event