loading

MOTHER’S CAKE + DIRTY SOUND MAGNET

PSYCHEDELISCHE ROCK UIT ZWITSERLAND EN OOSTENRIJK

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.00
Deur
€ 17.00
Datum
VR 21 APR 2023
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Metal & rock
Tickets kopen

Op vrijdag 21 april komen twee psychrocktrio’s naar De Kroepoekfabriek: Mother’s Cake uit Oostentrijk en Dirty Sound Magnet uit Zwitserland.

Mother’s Cake

“Mind-bending, colourful and trippy psyched-out jams” – Rolling Stone

Mother’s Cake is een psychedelisch rocktrio met jarenlange en wereldwijde ervaring. De band heeft honderden shows gespeeld van Manchester tot Melbourne en Mumbai, waaronder shows met Wolfmother, Iggy & The Stooges, Omar Rodriguez-López, Alice In Chains en Limp Bizkit.

De band noemt zichzelf een psychrocktrio, maar hun muziek reikt verder dan dat. Het gaat van rockende soul naar moerasgroove, met een uitstapje naar new wave funkrock. Elk nummer is weer een verrassing, maar allemaal ijzersterk.

Op het meest recente, vijfde album presenteert het trio zich op gepaste wijze: sky high, far out maar toch heel down to earth. Op ‘Cyberfunk!’ bundelen ze hun rauwe live-energie die klinkt als vintage waanzin van de beste soort. Mother’s Cake is elk jaar sinds haar ontstaan gegroeid, het laatste album is precies het rockalbum dat past bij het punt in hun carrière. Een volwassen sound met succesvolle experimenten.

Dirty Sound Magnet

Ook Dirty Sound Magnet heeft al meer dan 300 shows door heel Europa op zijn naam staan. Dirty Sound Magnet maakt psychrock, bluesrock, funkrock, progressieve en experimentele rock. Het DNA van de band is terug te voeren tot de voorouderlijke ‘Golden Age of Rock’ (jaren ’60, ’70), maar in plaats van helden uit het verleden te kopiëren, werkte Dirty Sound Magnet hard aan baanbrekend werk. De band wordt vaak vergeleken met Led Zeppelin vanwege hun groove, energie en instrumentale virtuositeit, met een meer gewelddadige versie van Pink Floyd en met de mystiek van The Doors. Met de toevoeging van moderne psychologische invloeden (Tame Impala, King Gizzard & The Lizzard Wizard, etc.) en sarcastische teksten  is de magische formule van Dirty Sound Magnet compleet.

Live staat de band bekend om zijn energieke optredens en sterke podiumpresentatie. De band voert een sterke combinatie van totale kracht tot momenten van stilte. Door hun jarenlange ervaring weten ze elke keer weer een solide show neer te zetten. Elke keer weer proberen ze ruimte over te houden voor het onverwachte, zodat elke show voor zowel publiek als band een unieke ervaring wordt.

Dirty Sound Magnet houdt alles volledig in eigen beheer: schrijven, opnames, mixen, zelfs het artwork en ander ontwerp. Ze doen het niet voor het geld, maar voor de overtuiging dat muziek de kracht heeft om van de wereld een betere plek te maken.

In 2017 bereikten ze met hun debuutalbum al direct succes: ze wonnen de prijs in de categorie “beste Zwitserse rocknummer” voor hun single ‘Homo Economicus’. Tussen 2017 en 2020 toerde de band door heel Europa. Met hun tweede album uit 2019 vestigde de band zich in de Europese psychedelische rockscene. Door COVID hebben ze hun tour niet af kunnen maken. In deze tijd bleven ze wel gemotiveerd, het leverde de mogelijkheid op om een livesessiealbum te produceren, genaamd Live Alert, dat op 6 november 2020 werd uitgebracht. Deze live-opnames laten de rauwe energie van de band en het improvisatievermogen van de muzikanten zien. Tot verbazing van de band werd het hun meest geliefde en succesvolle album tot nu toe.

Tijdens de moeilijke COVID tijden nam Dirty Sound Magnet ook een ambitieus studioalbum op dat begin 2022 verscheen. De band had een heel natuurlijk en authentiek geluid voor ogen en hield daarom de productie eenvoudig met slechts een paar microfoons en een vintage mengtafel. Uiteindelijk blijkt dat het trio nog nooit zo krachtig en organisch heeft geklonken. Het werd weer een ijzersterk album waar ze veel van zullen spelen op 21 april!

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event