loading

NAVARONE + THE MAYDAYS

Informatie Collapse

Voorverkoop
5,00
Deur
7,00
Datum
VR 7 DEC 2012
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Navarone is een Nederlandse rockband met de wortels in Nijmegen. De gezamenlijke liefde voor de scheurende 70’s is de basis voor hun hechte collectief, maar juist de moderne en brede interpretatie daarvan, maakt de muziek van Navarone uniek en veelzijdig. Debuutalbum ‘A Darker Shade Of White’ is in eigen beheer opgenomen in een voormalige varkensstal in Limburg en is gemixt door de Amerikaan Vance Powell (o.a. Beck, Jack White). Live sleurt Navarone je van hypnotiserende soundscapes naar high-energy rock ’n roll, waarbij de krachtige, hoge stem van frontman Merijn van Haren en de in elkaar gevlochten, vunzige gitaarpartijen van gitaar-duo Roman Huijbreghs en Kees Lewiszong absolute ear-catchers zijn. Ook rockguru Eric Corton is groot fan. Op zijn site www.cortonville.nl onderwierp hij de debuutplaat aan een recensie: http://cortonville.com/radio-station/rock-the-ville/#Rock+the+Ville-21 en hij was ‘buitengewoon geïntrigeerd. Niet gek ook, dat het releasefeestje van dit album in Desmet in Amsterdam, op 14 september, in no time was uitverkocht! Benieuwd? Dat komt goed uit; dit is je kans om Navarone live te ervaren.

In het voorprogramma staat rock ’n roll band The MAYDAYS. Om deze unieke mix van blues, indie en rock ’n roll kun je niet heen!

The MAYDAYS is een progressieve band die scherp zijn in hun riffs en lyrics. In maart 2011 brachten zij in eigen beheer hun eerste album uit, genaamd The MAYDAYS. Met hun authentieke visuals en donderende audio samples werden ze onder andere in Japan een groot succes. Anderhalf jaar later kwam het muzikaal diverse vervolg-album uit, genaamd ‘MRK. II’. Van jaren 60 psychedelica tot progressieve blues en van de punckrock roots tot strakke indierock, dit album heeft het allemaal.

Hun CD is gratis te downloaden vanaf www.themaydayshq.com. Een aanrader!

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event