loading

NIEUWE VANGST: MANTRA + STORKSKY

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 6.50
Deur
€ 9.00
Datum
VR 1 JUN 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Wat gebeurt er als een onhoudbare kracht botst met een onbeweeglijk object?
We gaan het zien, want Storksky en Mantra bundelen dit voorjaar hun krachten op het podium en gaan de titanenstrijd aan in de rock-spelonken van Nederland, waaronder De Kroepoekfabriek op vrijdag 1 juni. Stijlen gaan clashen, bier gaat vloeien en liefdesbabies zullen worden verwekt in een maalstroom van gitaargeweld.

STORKSKY & MANTRA slaan de handen ineen voor een unieke serie concerten die je niet mag missen. Niemand is support voor de ander. Het is gewoon tijd om de ballen te laten zien en de laatst optredende band zorgt er maar gewoon voor dat de eerste band overtoffen wordt. Dat belooft dus een stevige Nieuwe Vangst te worden.

NIEUWE VANGST

Programmeur ben je omdat je flink op de hoogte bent van muziek en je het kaf van het koren kan scheiden. Bij Nieuwe Vangst hoor je de spannendste nieuwe muziek, uit de pap gevist door onze programmeur!

STORKSKY

Lomp, gruizig en hard. Storksky combineert mathrock, stoner en blues. Lage gitaarlijnen, lompe drums en falsetto vocalen vormen zo een volwassen klinkend geheel dat zich kan meten met Queens of the Stone Age, Muse, Death From Above 1979 en Royal Bood. En net als de laatste twee bands is ook Storksky een duo.

In 2016 kwam de eerste EP uit. Die kwam tot stand met medewerking van zes bekende drummers, waaronder Mario Goossens (Triggerfinger), Tim van Delft (De Staat) en Jesper Alberts (Paceshifters). De korte plaat kreeg lyrische reviews, wat het duo een plek bezorgde op festivals als Pinkpop, Zwarte Cross en Big Rivers. Ook de Popronde liep warm voor de band: Storksky was een van de meest geboekte acts op het rondreizende festival.

April 2018 is de maand met de volgende mijlpaal. Dan volgt de tweede EP. Op de speler staan weer verassende gastmuzikanten, maar dan wel in de eigen Storksky-sound.

MANTRA

Mantra is alles behalve repetitief. Dit jonge viertal maakt ruwwweg een mix van Nirvana en Sleepy Sun. Modderdik aangezette psychedelische grunge met harmonieuze klanken, rauwe zang en scheurende gitaren.

De band ontstond in de krochten en kroegen van Haarlem. Inmiddels staan zalen als Paradiso, de Melkweg, Bevrijdingspop en Patronaat al op het cv. En wat zeggen de kenners?

Het is een tijdje geleden dat een band in Haarlem zoveel opwinding onder tieners en twintigers bewerkstelligd als Mantra.” – Maarten Claus (Haarlems Dagblad)

Goed gitaargeluid, frisse sound. Hier staat écht een band. Vier jongens die in een garage iets hebben bedacht en dat nu laten zien.” – Jury Rob Acda Award

Ze speelden het hardst, oogden het coolst, suggereerden een aangenaam nonchalant ‘sloppy’ attitude en hadden de gezonde ‘fuck you’ uitstraling die alle goede rock-‘n-roll kenmerkt.” – Peter Bruyn (Haarlems Dagblad)

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event