loading

PIETERNEL, JUDY BLANK EN MEER | NASHVILLE NOW

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 13.50
Deur
€ 14.50
Datum
ZO 8 DEC 2019
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht Einde
Genre
Country
Americana
Tickets kopen

Zondag 8 december staat er Nashville Now op het programma. Pieternel, Judy Blank en Lovers and Lions laten horen in hoeverre zij beïnvloed zijn door namen als Bonnie Raitt, Dolly Parton en Chris Stapleton. Smullen voor de country- en americanaliefhebber!

NASHVILLE NOW

Anno 2019 is de Nashville sound terug van nooit geweest. Op uitnodiging van Pieternel, de avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam, laten hedendaagse popmuzikanten horen in hoeverre zij beïnvloed zijn door namen uit de VS. Maar vooral op welke manier zij deze invloeden doorvertalen naar hun eigen liedjes.

JUDY BLANK & PIETERNEL

Pieternel en Judy Blank namen beiden hun album op in het mekka van de americana: Nashville, Tennessee. Hun muziek is, naar goed gebruik, zeer verhalend en de typische twanggeluiden uit het zuiden hoor je terug in de pure americanamuziek.

Het nummer ‘Mary Jane’ van Judy Blanks plaat ‘Morning Sun’ was een nieuw begin. De track werd een hit op Radio 2. Sir Elton John himself plaatste het nummer ‘1995’ op zijn persoonlijke Spotify playlist en ze trad op in Ziggo Dome, South by Southwest (SXSW) in Texas en was het voorprogramma van Wilco.

Pieternel op haar beurt tourde al intensief langs de clubs en theaters. Ze werd als enige buitenlandse act uitgenodigd op het Brooklyn Americana Fest en Mind Noises Network in de VS complimenteerde haar met haar album met de woorden “this sounds like it could have been born in the heart of the American Country scene, not Holland’s Amsterdam. “

 

LOVERS & LIONS

De laatste toevoeging op de line-up, Lovers and Lions, is en trio dat de formule ’thee chords and the truth’ hanteert. Leroy, Hester en Rosalie startten met niets meer dan een ukulele, gitaar en piano. In die setting merkten ze dat hun gezamenlijk stem hun grootste wapen is.

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event