loading

POPSPORT SHOWCASE 2016

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
ZA 2 JUL 2016
Open
20.30
Start
21.00
Verwacht Einde
02.00

Popsport zal op deze avond het nieuwe talent uit de provincie showcasen. Maar liefst vijf acts zullen optreden. Allemaal van dikke kwaliteit, hoewel iedereen zich in een andere fase van de loopbaan bevindt.

Over Popsport
Popsport is een landelijke organisatie met een provinciaal georganiseerd traject met als doel jonge, talentvolle muzikanten en producers tussen de twaalf en twintig jaar met zelfgeschreven materiaal op weg te helpen. Dit gebeurt door middel van een selectie van de inschrijvingen waarna een reeks workshops volgt, zowel in groepsverband als individueel. De workshops spelen in op de individuele behoeftes van de deelnemers en de workshops worden gegeven door professionals uit de muziekindustrie. Het traject verzorgt ook de opnamen van een demotrack. De showcase is het einde van het provinciale traject. Eén deelnemende act wordt geselecteerd voor deelname aan het landelijke traject, welke na de zomer van start gaat.

Inschrijven voor Popsport 2017 is overigens van nu weer mogelijk! Dit kan hier.

Line-up
Op de showcase van 2 juli treden op:

 

Tato
Tato is een Rotterdammer in hart en nieren. Zijn songs zijn doordrenkt met een rauwe intensiteit. Recentelijk gestart bij de Hogere School voor de Kunsten Utrecht (HKU) en al een roemrijk verleden met de mannen van Atlas & The Fox, die vorig jaar meededen met Popsport Zuid-Holland. Tato is momenteel bezig zijn eerste EP op te nemen.

007_MG_6250_ronvanrutten_LR_20160313

 

Venhill
Vier ambitieuze muzikanten met een passie voor rock. Vol power, energie en overgave. Een dikke sound met pakkende melodieën. De bandleden brengen sfeer, emotie en enthousiasme over in aanstekelijke songs die boeien en verrassen. Het gemeenschappelijke raakvlak van alle bandleden zorgt voor rock die zich onderscheidt. De verschillende invloeden van alle bandleden zetten de liedjes kracht bij en houden het interessant, stijlen worden gecombineerd zonder het oog op een eigen moderne rock sound te verliezen.

024_MG_6355_ronvanrutten_LR_20160313

 

Teddy
Onder de naam ‘Something Like Sunshine’ maakt Teddy al langere tijd furore in het Haagse circuit, samen met Aina, de andere helft van dit zonnige duo. Voor Popsport is ze het avontuur alleen aangegaan. Haar nummers zijn kraakhelder, bevatten mooie woordspelingen en zijn vol van zonneschijn en liefde.

020_MG_6326_ronvanrutten_LR_20160313

 

Lucija
Nog maar 17 lentes jong, Lucija is een ruwe diamant. Met voorzichtige stappen maakt ze zich het vak als zangeres en songwriter langzaam meester. Haar nummers zijn echte popliedjes, en dat is groot compliment. Haar stem is er een van een soort die je niet vaak tegenkomt, en zeker onthoudt.

040_MG_6423_ronvanrutten_LR_20160313

 

Joshua J
Dit talent is een producer van de bovenste plank. Zijn muziek is er een van een nieuwe generatie: Future Bass. Denk aan Rustie en Deon Custom. Vette bassen, lome beats en heftige synths, bedolven onder een deken van psychedelische samples. Recentelijk de nummer 1 geworden bij de Dance Tour Breda en aan de slag gegaan bij de Herman Brood Academie. Joshua is er een om op te schrijven op de ’to watch’  list.

014_MG_6277_ronvanrutten_LR_20160313

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
ZA 2 JUL 2016
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20.30
Start
21.00
Verwacht einde
02.00
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event