loading

ROCKABILLY NIGHT: THE HI-BALLIN’ DADDIES + DON DIEGO TRIO

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 11.50
Deur
€ 13.50
Datum
VR 15 FEB 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Tickets kopen

Vrijdag 15 februari vind je het Don Diego Trio en The Hi-Ballin’ Daddies in De Kroepoekfabriek. Speciaal voor de liefhebber van classic rock ’n roll en rockabilly geïmporteerd uit Italië en Mexico.

Don Diego Trio

Het Italiaanse trio staat onder leiding van de Siciliaanse ‘Don’ Diego Geraci. De bands invloeden komen uit de country, western swing, blues en Italiaanse muziek. Geraci (1975) is een klassiek geschoold gitarist die in de jaren ’90 door de rock aangetrokken werd en doorgroeide naar de blues. Eerder was hij onderdeel van The Adels, een powertrio in de Texas blues dat evolueerde tot een neo-rockabillyband. Don Diego deelde het podium en toerde met talloze bekende artiesten zoals BB King, Brian Setzer en The Paladins en speelt zo’n 200 optredens per jaar. Sinds 2014 focust hij zich op zijn eigen project, met inmiddels het eerste album ‘Twang Kitchen’, vernoemd naar het geluid van zijn Telecaster-gitaar, op zak.

The Hi-Ballin’ Daddies

De Hi-Ballin’ Daddies is een vijfkoppige Mexicaanse band met invloeden van rock & roll en rhythm & blues uit de jaren 50. Hun muziek klonk reeds op de openbare radio van Mexico en via IMER in een aantal buitenlandse programma’s. In 2018 lanceerden ze hun tweede album, getiteld “Red-hot”, een LP met tien themanummers waarmee ze tourden in heel Mexico. De KF-show is onderdeel van hun eerste Europatour.
Onder andere invloeden van artiesten als Little Richard, Big Joe Turner, Tiny Bradshaw, Fats Domino, Roddy Jackson vind je terug, evenals invloeden van hedendaagse artiesten zoals Nick Curran, Pep Torres en Ray Collins. Swing it!

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event