loading

RUBEN HOEKE BAND: 25 JAAR

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.50
Deur
€ 18.00
Datum
ZA 16 SEP 2017
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Met deze tour vieren we 25 jaar virtuoos gitaarspel!

Ruben Hoeke is een duizendpoot. Naast zijn muzikale escapades, sinds 2004 met zijn Ruben Hoeke Band, geeft hij workshops, organiseert hij sessies en festivals en schrijft zo en nu een column bij gerenommeerde muziekmagazines als De Gitarist en Music Maker. Ook radio-interviews zijn hem niet vreemd. Onder andere B.B. King, Jools Holland en Slash namen plaats voor de mic.

Natuurlijk draait het op deze avond vooral om de muziek. Rubens staat van dienst is indrukkwekkend. Hij speelde samen met onder andere Thé Lau en, Skelter. Al ruime tijd staat de Ruben Hoeke Band centraal in zijn ambities. De formatie bracht in 2006 hun debuutalbum ‘SUGAR’ uit en twee jaar later werd Ruben door collegagitaristen uitgeroepen tot ‘Nederlands Beste Gitarist’. Dat pad leidde hem tot een samenwerking met gitarist Mick Taylor, welke bekend is van The Rolling Stones. De samenwerking komt echter tot een vroegtijdig einde als Taylor zich opnieuw bij de Stones voegt. Het derde album ‘LOADED’ verschijnt in 2013 en wordt uitgebracht in een volledig uitverkocht Paradiso. Ook 2014 leg hem geen windeieren met zijn benoeming tot “Beste Blues-Rock Gitarist van de Benelux” en valt hem in 2015 ook de “Dutch Blues Award” ten deel. Aan de kant van de gitaarbouwers voelt men de drang om samen met Ruben zijn eigen signaturegitaar te bouwen: de ‘Radix Ruben Hoeke Mode’, gebouwd in Indonesië.

In de zomer van 2016 wordt Ruben gevraagd de komende jaren op tournee te gaan met de Amerikaanse zangeres Beth Hart. Na een korte twijfel periode kiest hij toch voor zijn eigen thuis en muziek. Het nieuwe RHB album SONIC REVOLVER wordt op 23 september in Europa uitgebracht en wordt algemeen omschreven als een van de beste albums van 2016. Eind 2016 gaat Ruben op tournee met gitarist Jan Akkerman. Diverse media omschrijven Ruben als een stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2017 en 2018 weer ten strijde met een grote mix van vette rock, soul, pop, zompige boogie en stampende Rhythm & Blues.

Ouborg en De Reus
Het support komt van akoestisch duo Ouborg en De Reus, bestaande uit Istvan Ouborg en Iwan de Reus op gitaar en zang. Zowel Istvan als Iwan zijn al jaren aan het werk in de muziek. Ouborg timmert al 16 jaar aan de weg en staat naast de samenwerking met Iwan in zijn uppie op de bühne met soloproject Stain. De Reus is eigenaar van Popschool De Reus en heeft na tientallen jaren in het vak voor namen gespeeld als Jorgen Raymann, Musical Hair en speelt in de huisband van een gitaartalkshow. De muziek van Ouborg en De Reus is dynamisch en breed, van easy listening, tot stevige rock en alles wat daar tussen in ligt!

 

Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Benieuwd hoe dat werkt of wil je weten welke kortingen we nog meer bieden? Kijk dan even hier.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event