loading

SILHOUETTE DVD-PRESENTATIE + SUPPORT: NOVATIA

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 14.00
Deur
€ 14.00
Datum
VR 24 FEB 2017
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op 24 februari presenteert  progressive rock band Silhouette hun eerste concert DVD in De Kroepoekfabriek. Het schijfje, Beyond The Seventh Wave is vernoemd naar het gelijknamige album. De DVD laat zien hoe deze mannen goed te keer gegaan zijn tijdens hun show voor SeriousMusic in Alphen aan den Rijn. De Vlaardingse band Picklelegaz trapt de avond af met hun progressive rock met 80’s sound en moderne invloeden.

Silhouette betrad de prog-rock scene in 2005 en is uitgegroeid tot een band met een award winnend album op haar naam. De herkenbare melodische sound van Silhouette heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een strak , zwaar en emotioneel geheel. Je hoort hier en daar invloeden terugkomen van Genesis en Pink Floyd. Silhouette heeft de laatste jaren getourd door Nederland en de UK en is goed klaargestoomd om de DVD aan de wereld te presenteren.

Tijdens de DVD presentatie spelen de mannen een aantal nummers live om een flink staaltje rock door de zaal te blazen en samen met het publiek de avond in Alphen opnieuw te beleven. Het hele album Beyond The Seventh Wave komt van A tot Z voorbij, ondersteund door vet gave visuals die geprojecteerd worden tijdens het optreden. Op de avond zelf krijgen bezoekers ook een dikke vette primeur: Silhouette speelt een gloedjenieuwe single van hun nieuwe CD die halverwege 2017 uitkomt. Als je zin hebt in een avond ongeremd rocken moet je hier zeker bij zijn.

progressive rock silhouette

 

 

NOVATIA
NOVATIA maakte in 2015 haar debuut en is vernoemd naar het Latijnse woord novatio, oftewel vernieuwing, dus zal het geen verrassing zijn waar NOVATIA voor staat. Door het combineren van invloeden die variëren van alles tussen jazz, funk en pop, heeft NOVATIA haar eigen eclectische stijl van progressieve rock gecreëerd. Soms sferisch en progressief, soms groovend en funky. Soms donker en dreigend, soms licht en zweverig, maar altijd herkenbaar als NOVATIA.

Tijdens optredens is NOVATIA niet bang om risico’s te nemen en te improviseren. De band is daarbij altijd gefocust op het overbrengen van de emoties van de nummers naar het publiek. Hierbij speelt elk instrument zijn eigen rol binnen de context van die boodschap en emotie.

 

 

Korting pakken? Kijk dan even hier voor meer info.

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event