loading
Uit-
verkocht

SOUNDS OF SEATTLE + THE DETHLEFFS

TRIP TERUG NAAR DE 90'S GRUNGE

Informatie Collapse

Voorverkoop
Uitverkocht
Deur
Uitverkocht
Datum
VR 9 JUN 2023
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Metal & rock
90's
Tribute
Uitverkocht

Sounds of Seattle komt terug naar De Kroepoekfabriek! Op 3 november 2018 ging het dak er al af, het was toen na vijf jaar het afscheidsconcert van de band. Maar op vrijdag 9 juni zijn ze terug voor een spetterende reünie! Ze brengen de 90’s grunge uit Seattle voor even terug naar Vlaardingen.

Ook deze keer staat de band weer garant voor een energiek optreden met songs van Alice in Chains, Soundgarden, Pearl Jam, Nirvana, Foo Fighters en Jimmy Hendrix. Het authentieke geluid van de Seattle grunge-scene komt tot leven als de band je meeneemt op een meeslepende reis langs de grootste hits van deze bands uit de stad van de Space Needle.

Seattle

Seattle, dé stad waar de grunge geboren is. Begin jaren ’90 ontstonden er bands als The Posies, Nirvana, Soundgarden en Pearl Jam. De nieuwe stroming was een revolutie in de wereld van toen en de schokgolf heeft zijn effecten nagelaten, merkbaar tot op de dag van vandaag. Sounds of Seattle neemt je mee op een trip terug naar die tijd. De band brengt een waardige ode aan de namen van weleer. Denk aan Foo Fighters, Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden en Alice in Chains. Ook artiesten als Jimi Hendrix, Macklemore en Queensryche zullen de revue passeren.

Geen Seattle-tributeband is compleet zonder een echte Seattleite natuurlijk. Muzikant Johnny Smokes, zelf afkomstig uit The Emerald City, was op tour voor zijn nieuwe solo-album in Nederland toen het idee ontstond om een Seattle tributeband op te richten. Na enkele telefoontjes was de band snel gevormd. Oefensessies en enkele biertjes volgden: de klik was evident en de band geboren. Sindsdien heeft Sounds of Seattle regelmatig in Nederland en daarbuiten gespeeld. Maar de laatste jaren heeft de band dus even stil gezeten. Deze show wordt de eerste sinds hun afscheidsshow op zaterdag 3 november 2018, ook in De Kroepoekfabriek.

The Dethleffs

The Dethleffs is een rock trio dat groovy ‘rock voor je raap’ speelt. De band was nauwelijks een jaar bij elkaar en bracht in november 2022 al de eerste, gelijknamige EP met eigen nummers uit die te beluisteren is op de gangbare streaming diensten.

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event