loading

THE LOCK KEEPERS – JP HARRIS & THE TOUGH CHOICES (US)

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 16.50
Deur
€ 16.50
Datum
DO 24 AUG 2017
Open
19:45
Start
20:15
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

In samenwerking met De Kroepoekfabriek presenteren The Lock Keepers op donderdag 24 augustus niemand minder dan countryfenomeen JP Harris met support van Miss Tess.

JP HARRIS

Het verhaal van JP Harris is iets wat je alleen kent uit de betere boeken. Een verhaal van hard werken, reizen, avontuur en afzien. Zijn ouders besloten dat, na zes generaties in Alabama te hebben gewoond, het tijd was om elders werk te zoeken. De bestemming was Californië en later Nevada. Op zijn veertiende verliet J.P. het ouderlijk huis. Hij reisde door op de vrachttreinen te springen en zijn huisraas bestond uit weinig meer dan een slaapzak en backpack. Uiteindelijk belandde hij in het noord-oosten van de VS, alwaar hij aan de slag ging op de grote boerderijen, als houthakker, timmerman en machinebediende. In de tussentijd speelde hij veel gitaar.

In 2011, na twee jaar weinig met muziek te hebben gedaan, reisde J.P. af naar Louisiana in het zuiden. Aldaar nam hij in drie dagen met enkele vrienden een album op, in een oude Cajun hut. Dat bewoog hem ertoe te verhuizen naar muziekhoofdstad Nashville, Tennessee.

Al snel volgde zijn debuutplaat ‘I’ll Keep Calling’ in 2012. Verrassend genoeg (er waren geen grote derde partijen betrokken) wist de plaat de prijs voor beste country album in de wacht te slepen van zowel The Nashville Scene als bij de Independent Music Awards. Ook oogstte het album veel lof op internet en in de kranten en magazines.

Zijn laatste album ‘Home Is Where The Hurt is’ staat bol van de samenwerkingen met beroemde muzikanten uit de Nashvillescene. Muzikanten die niet van het conservatorium komen, maar gepokt en gemazeld zijn door de vele kilometers die zij als muzikanten hebben gemaakt, zowel fysiek als emotioneel. De plaat wordt extra gesierd door het werk van JP’s band The Tough Choices.

Wanneer JP niet speelt doet hij precies wat je van hem verwacht: een oud huis repareren, hout splijten in de tuin of zoekend naar zaken die hij kan hergebruiken.

SUPPORT: MISS TESS

Miss Tess komt uit Maryland, VS en had een jeugd vol muziek: in slaap gezongen met oude Amerikaanse folkliedjes, pianolessen en een 30’s swingband die oefende in de kelder van het ouderlijk huis. Al snel verdiepte ze zich in jazz en blues en verhuisde ze als volwassene naar Nashville Tennessee. Haar muziek is rauw, doordrenkt met klassieke country, zuidelijke R&B, New Orleans jazz en swing en wat rock ’n roll.

 

Dit concert wordt georganiseerd door The Lock Keepers in samenwerking met De Kroepoekfabriek. Kaarten zijn ook te reserveren bij The Lock Keepers voor 15 euro, zonder servicekosten. 

Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Benieuwd hoe dat werkt of wil je weten welke kortingen we nog meer bieden? Kijk dan even hier.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event