loading

THE PROFESSIONALS (UK)

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.50
Deur
€ 18.00
Datum
ZO 20 OKT 2019
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht Einde
Genre
Indierock/ alternatief
Punk
Rock
70's
80's
Tickets kopen

Direct na het uiteenvallen van The Sex Pistols, startten gitarist en drummer Steve Jones en Paul Cook The Professionals. De nieuwe punkgroep bestond vervolgens drie jaar lang en met succes. Sinds 2015 is de band weer bij elkaar en op 20 oktober staat The Professionals in De Kroepoekfabriek.

THE PROFESSIONALS

In 1979, vrij kort na het uiteenvallen van de legendarische Britse punkgroep The Sex Pistols, ontstond The Professionals. De band, opgericht door Sex Pistols-gitarist Steve Jones en -drummer Paul Cook, bestond slechts drie jaar. In die jaren kwam Sex Pistols-frontman John Lydon (oftewel Johhny Rotten) in de spotlight terecht met zijn nieuwe band Public Image Ltd. De instrumentale kern van de Pistols kreeg lang niet de media-aandacht die Lydon wel kreeg. Daar tegenover staat dat The Professionals nog altijd een toegewijde fanbase heeft. Hun pakkie-an van de Britse punk staat anno 2019 nog steeds als een huis.

In oktober 2015 kwam The Professionals weer bij elkaar. Steve Jones werd vervangen door Tom Spencer. De reünieshow in de iconische 100 Club was uitverkocht en die show vormde de grondslag om de draad weer op te pakken.

Het jaar 2017 leverde een nieuwe release op van de band die nu getrokken werd door het trio Paul Cook, Paul Myers en Tom Spencer. Jones heeft zijn volledige fiat gegeven aan de nieuwe release en formatie en is zelf ook op het album terug te horen.

De nieuwe plaat ‘What in the World’ werd lovend ontvangen door de pers en de langspeler is benoemd tot album van het jaar door het Vive Le Rock Magazine. op het album zijn nogal wat gastbijdragen terug te horen: Dugg McKagan (Guns ’n Roses), Phil Collen (Def Leppard) en natuurlijk Steve Jones, om er maar een paar te noemen.

Tijdens deze show op 20 oktober kan je punk van de oude, Britse stempel terughoren, maar dan wel helemaal van deze tijd!

Informatie

Voorverkoop
€ 15.50
Deur
€ 18.00
Datum
ZO 20 OKT 2019
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:00
Start
20:30
Genre
Indierock/ alternatief
Punk
Rock
70's
80's
Tickets kopen
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event