loading

TOKOLOKO

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 1.50
Deur
€ 1.50
Datum
DO 30 APR 2015
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde

Eén van de zekerheden des levens, is dat je om de maand op donderdag in De Kroepoekfabriek terecht kunt voor Tokoloko. Dé plek om (gratis) nieuwe bands te checken. Donderdag 30 april staan Rock at NineKae en Machine Makes Man op het podium.

Rock at Nine

De band Rock at Nine uit Rotterdam maakt pop met een randje rock geïnspireerd door artiesten als John Mayer, Seven Mary Three en Jason Mraz. Dat betekent niet dat ze de muziek van deze grootheden zomaar kopiëren. Door het gebruik van een eigen sound maken zij catchy tunes die gelijk in het hoofd blijven hangen. Dit komt voornamelijk door de variërende achtergrond van de bandleden. Zo komt leadzanger Antonie meer uit de ballad singer-songwriter hoek en kenmerkt gitarist Rick zich met geluiden uit de gospel en rock scene. Deze cocktail van genres staat garant voor een avondvullend programma waarin rustige nummers en stevige rocksongs zich in een rap tempo afwisselen. Niet alleen het geluid van de band is afwisselend, ook de thema’s die de band aankaart zijn zeer gevarieerd. Alle emoties worden geprikkeld: van depressie tot blijdschap en vrijheid tot gevangenschap. Kortom, toegankelijke muziek waarin veel ruimte is voor ontdekking.

TOKOLOKO APR RA9

Kae
Kae is een alternatieve rockband uit Maassluis. Met verschillende muzikale achtergronden als rock en funk en een vleugje dans kun je deze band in zowel theaters als clubs verwachten. Bereid je voor op verrassende en veelzijdige nummers, variërend van dansbaar tot echte ‘nadenkers’. Kae raakt geïnspireerd door Portis Head, Pink Floyd, Morrissey, Björk en Anne Clark.

TOKOLOKO APR KAE

 

Machine Makes Man
Dit Haagste trio wordt zelf enthousiast van acts als Incubus, The Raconteurs, Muse en The Beatles en dat is wel terug te horen in hun eigen sound. Door deze combinatie van muzikaal geweld en de toevoeging van meerstemmige zang omschrijft de band zichzelf graag als ‘een ronkende dieselmotor in een piepkleine driedeurs’. Machine Makes Man is riff-rock met gewaagde harmonieën en sluwe complexiteit.

TOKOLOKO APR MMM

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event