loading

TOKOLOKO: MXRCXL + GORGEOUS GUERRILLA EFFECT + MEER

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 29 SEP 2017
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00

TOKOLOKO is de tofste plek om maandelijks gratis nieuwe bandjes te checken. Voor de editie van vrijdag 29 september hebben we weer een paar vette namen op het podium staan.

The Legendary Orchestra Of Love
The Legendary Orchestra Of Love is een vat vol tegenstrijdigheden.
De muziek valt te omschrijven als vreemd, maar toch catchy. Soms springerig dansbaar, het volgende moment onvoorspelbaar en vervelend (en dat mag best). Tekstueel vermakelijk doch absurd, verhalend, soms provocatief, soms liefdevol en bitter.

De muzikale invloeden zijn divers: Tom Waits, Primus, maar ook klassieke helden zoals The Who en The Clash en een vleugje Frank Zappa. Giet daar een smakelijk sausje van Joodse volksmuziek, uitgekookte deuntjes uit de jaren 1930 en Monty Python overheen en je krijgt een zeer appetijtelijk geheel.

De band is visueel aantrekkelijk, bezit aanstekelijke humor en ook aan showmanschap ontbreekt het de drie heren niet.

 

MXRCXL
MXRCXL (uitgesproken als Marcel) is een alternatieve Metalband uit Rotterdam. Mxrcxl begon als een eenmansformatie, waarbij zanger Marcel alle instrumenten bespeelde. Na de release van een 2-track demo genaamd ‘Dump’, ging hij op zoek naar andere muzikanten en vond deze. Snel hierna werd de 4-track EP ‘A Laughing Matter’ uitgebracht. Deze EP werd goed ontvangen door de pers en collega’s.

Na een intens jaar met optredens, waaronder Baroeg Open Air, dook de band in oktober 2014 de studio in voor hun debuutalbum ‘In Alarm’. Nu staat de band dus op het podium van De Kroepoekfabriek.

Gorgeous Guerrilla Effect
Gorgeous Guerrilla Effect is een driekoppige indierockband bestaande uit Kubilay (zang, gitaar), Max (basgitaar) en Martine (drum, zang). De band is opgericht in de winter van 2015 en heeft Rotterdam als thuisbasis.
De band is bewapend met een setlist van ruim een uur aan eigen werk én met een professionele videoclip van hun hitsong “Higher”. Hun stijl laat zich net iets beter omschrijven als Britpop dan als Shoegaze, maar in ieder geval niet als Nu-Metal.

Anemone
Nog niet zo heel lang geleden is in Rotterdam de band Anemone geformeerd. Ex-leden van onder andere The Medics, The Afterveins, New York Diesel en Moon Tapes hebben hun krachten gebundeld om een flink staaltje psychedelische britpop uit de speakers te laten rollen. Afgelopen juni is de dromerige demo Proud To Be uitgebracht, en dat smaakt naar meer.

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 29 SEP 2017
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
02:00

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event