loading

WORKSHOP 3D DESIGN

Informatie Collapse

Voorverkoop
70,00
Datum
MA 4 FEB 2013
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
22:00

De workshopserie 3D Design is een gloednieuwe toevoeging aan de Kroepoek Academie en geeft je een kijkje achter de schermen in de wereld van de interieurontwerpers en meubelmakers.
Deze workshops worden verzorgd door Joch Elderkamp van Gestaltung. Joch studeerde in 2008 af aan de Design Academy te Eindhoven. Twee jaar voor het afronden van zijn studie richtte hij zijn werkstudio Gestaltung op, vanuit waar hij zich sindsdienbezighoudt met productvormgeving maar ook met de inrichting van exposities, kantoren en andere (openbare)ruimtes. Zo is hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de bewegwijzering in De Kroepoekfabriek. En wie afgelopen zomer op het Zomerterras de KF-caravan een bezoekje heeft gebracht, heeft daar wellicht de grote, houten instrumenten gezien en/of is ermee op de foto geweest; ook deze instrumenten zijn van de hand van Gestaltung.

Tijdens deze workshopserie 3D Design gaan de deelnemers zelf aan de slag, ook in de werkplaats. Zij gaan, onder begeleiding van Joch, werken van 2D naar 3D; van een schets op papier naar een echt tastbaar 3D object. Iedereen krijgt een plaat materiaal van dezelfde afmetingen waaruit een ‘meubel’ gemaakt gaat worden. Dit kan van alles zijn, van een vaas of cd-rek tot een stoel of bijzettafel. In zes weken tijd wordt het gehele traject van ontwerpen doorlopen: eerst schetsen, dan een model maken, weer schetsen, een techniek kiezen, materiaal kiezen en de uiteindelijke productie van het eindproduct. Onderdeel van het programma is een bezoek aan de werkplaats van Gestaltung, in Schiedam, waar de deelnemers zelf hun meubel zullen gaan zagen, frezen en boren. Het uiteindelijke doel is dat iedereen na zes weken zelfstandig een object heeft gemaakt, dat zo een mooie plek in de huiskamer kan krijgen. Volgens Joch zullen de deelnemers zich verbazen over wat ze zelf kunnen creëren. Dus schrijf je in, steek je handen uit de mouwen en verras jezelf!

De workshop series vinden gedurende zeven aaneengesloten weken plaats op maandagavonden in februari en maart 2013. En wel op: 1, 11 en 18 februari en 4, 11, 18 en 25 maart.
De laatste avond is een gezellige afsluitende avond met eindpresentatie, waarvoor je ook je achterban kan uitnodigen om te laten zien wat uit de workshops is gekomen.

De tijden van deze workshop zijn:
20.00 – +- 22.00 uur

Er zijn per groep (vroeg of laat) een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt je hieronder opgeven voor de workshop.

IEDERE WORKSHOP KOST 70 EURO (dat is voor zeven weken; 10 euro per workshop dus).
Inschrijving Workshops februari 2013

BABY BELUSHI OP HET STADSSTRAND
Volgende event