loading

ZONDAGMIDDAG LIVE: ATLAS AND THE FOX

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
ZO 6 MRT 2016
Open
16:00
Start
16:00
Verwacht Einde
18:00
Tickets kopen

ZONDAGMIDDAG LIVE – EETCAFÉ STAM

De Vlaardingse horeca en poppodium De Kroepoekfabriek hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw muzikaal project: Zondagmiddag Live combineert muziek, shoppen en gezellig iets eten. Vanaf februari 2016 programmeert De KF op tien achtereenvolgende koopzondagen nieuwe, talentvolle bands/acts een (eet)café’s in de Vlaardingse binnenstad. De optredens starten zodra de winkels hun deuren sluiten en zijn gratis toegankelijk.

Voor elke Zondagmiddag Live wordt er een andere band uitgenodigd. ’s Middags, tijdens de koopzondag, geeft de band alvast een voorproefje in de binnenstad, bijvoorbeeld op het Liesveld of Veerplein. Vervolgens verplaatst de band zich, na sluitingstijd van alle winkels, naar het betreffende (eet)café, hopelijk gevolgd door uitgewinkeld publiek. Hier wordt het optreden dan rond 17:00 uur voortgezet.

Zondagmiddag Live is een samenwerking tussen de Vlaardingse horeca en poppodium De Kroepoekfabriek en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vlaardingen, de Vlaardingse Cultuurstichting en Van der Knaap Horeca. KF-programmeur Tim van Dorp zoekt in samenspraak met elk café een geschikte band voor de betreffende koopzondag. Er wordt daarbij bewust gekozen voor jong talent met eigen werk, om deze jonge muzikanten een extra podium te bieden. Elke band zal zo’n 45 tot 60 minuten spelen.

 

Atlas and the Fox
Atlas and the Fox is een trio bestaande uit Tato Wesselo, Felix Bruyn en Emil Klomberg. Deze jongen honden laten zich graag inspireren door oude(re) helden als Jimi Hendrix, Elvis, Fink en John Mayer en classic blues à la Muddy Waters. Ze spelen een divers repertoire bestaande uit catchy songs met een vette dosis close harmony, veelal van eigen hand.

Tato Wesselo en Felix Bruyn ontmoeten elkaar op de middelbare school waarna net niet lang duurt voordat ze ontdekken dat ze samen een succesformule vormen. Eind 2014 gaat het duo op zoek naar een vollere sound en vindt deze in de versterking van (zingende) bassist Emil Klomberg. Al na de eerste tonen zul je merken, dat niet alleen het stemgeluid van deze jonge heren verrast, maar ook de combinatie ervan.

Inmiddels timmert deze jonge band aardig aan de weg. Zo won Atlas and the Fox in 2014 ‘Rotterdam Music Award’ en veroverde de band datzelfde jaar een eerste plaats bij Kunstbende Zuid-Holland, hetgeen leidde tot optredens op het Bevrijdingsfestival Rotterdam, Metropolis Festival, Swanmarket en het Songbird Festival. En nu dus in Eetcafé Stam! Komt dat zien, komt dat horen, want 2016 wordt het jaar van Atlas and the Fox.

Om 13:00 uur ’s middags is Atlas and the Fox tevens in akoestische setting te bewonderen in de Hema in Vlaardingen, aan het Veerplein 132c. Kijk dus niet verrast op wanneer een groep zingende jongens plotseling naast je staat wanneer je een heerlijk broodje Hema-worst bestelt om de middagtrek te stillen.

 

11165082_832407743475078_3049493316990839359_o

Meer bands worden binnenkort bekend gemaakt.
Houd voor meer informatie de website en Facebook van De Kroepoekfabriek in de gaten.

Deelnemende cafés en speeldata

Café Mes                                            7 februari 2016

Café Stam                                          6 maart 2016

De Hofnar Eten & Drinken              3 april 2016

Bodega Malle Babbe                     1 mei 2016

Bierlokaal Antonius                         5 juni 2016

Café De Waal                                   3 juli 2016

The Irish Pub                                       7 augustus 2016

Muziekcafé Ourobouros                4 september 2016

Café d´Oude Stoep                        2 oktober 2016

BRLN                                                     6 november 2016

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event