loading


60’s

In het begin van de 60’s was rustige rock-‘n-roll populair. Het muzikale succes van Amerika vloog nu ook over naar Europa. Hier ontstonden jonge rockbands als The Beatles en The Rolling Stones, namen die bijna iedereen bekend in de oren klinken.

Dat muziek uit de 60’s nog steeds mateloos populair is merken wij ook hier in De Kroepoekfabriek. Net benoemde we al The Beatles en The Stones, maar een andere jonge Engelse rockband uit die tijd is The Animals. In 2018 stond deze groep in onze zaal, zo’n grote band in onze zaal was fantastisch en bovendien maakte ze de verwachtingen ook nog volledig waar.

Naast deze band treedt in De KF  geregeld een act op die inspiratie haalt uit de jaren ’60. Dat varieert van surf tot country en americana. Dit zorgt voor een erg divers programma. Verder komen er ook tributes van bands uit de jaren ‘60 naar voren. Zo heeft The Doors in Concert al meerdere malen een ode gebracht aan de rockband uit L.A.

Benieuwd wanneer jij kan komen genieten van de muziek uit de 60’s? Klik dan hier voor ons programma.

THE MUSIC OF CREAM

Wie kent ze niet: de legendarische muzikanten Ginger Baker, Eric Clapton en Jack Bruce. In de zestiger jaren vormden zij de rockband Cream. Met vier spraakmakende albums op hun naam, is het powertrio een van de voorlopers geweest op vrijwel alle (blues)rockbands die hierna volgden. Na een aantal jaar, besloten de mannen uit elkaar te […]

Meer info

“Ik vind muziek uit de jaren ’60 vooral tof omdat hier de basis gelegd werd voor metal. Rock werd steeds harder, distortion werd uitgevonden en de muziek klonk steeds rauwer.”

Leon van Elk, Lichttechnicus

Probeer eens wat anders

TYRANNI FLOCK | JAZZ IN TOWN

Meer info

ABBA ROCKS

Meer info

THE MUSIC OF CREAM

Meer info