loading

TOKOLOKO

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
DO 25 SEP 2014
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00

Op donderdag 25 september is er weer een gloednieuwe kersverse Tokoloko. Dit keer met surfend psychedelische garagerock van Iguna Death Cult en met Sociale Onrust, een Nederlandstalig rockend duo. Er komt nog een band bij, houd de website hiervoor in de gaten. Enne… kom gezellig bandjes kijken, biertjes drinken!

http://youtu.be/ccVpuGSai0w
IGUNA DEATH CULT
Iguana Death Cult is een psych/garage/surf band. En haalt al haar inspiratie uit talloze sixties bandjes (The Seeds, The Sonics, The Electric Prunes), punk (Black Flag, Dead Kennedy’s, The Stooges) maar ook hebben hedendaagse bands als Thee Oh Sees, Ty Segall en Night Beats een grote invloed op ons. Zeiknat van de reverb, ranzig van de fuzz maar vol energie. 

“Wash your hands of your meaningless existence. Redeem yourselves from your endless boredom. We promise you will shake that ass till the morning sun rises. We promise you love. JOIN THE CULT!”

SOCIALE ONRUST
Op de laatste zonnige zaterdagmiddag van het jaar 2013 zaten Thijs en Jim op het balkon te nippen van veel te kleine glaasjes gevuld met rode wijn. Ze hadden net besloten om met veel te weinig geld in de zakken en een fikse drankzucht naar de kroeg te gaan. Terwijl ze gestaag doordronken bladerden ze door ‘DE Beste Foto’s uit de 19e eeuw | De maatschappij van 1850-1918 gevangen in honderden briljante foto’s’. Bovenaan pagina 298 stond `t: ‘Social Unrest’, in een krachtigheid en charme waar je stil van wordt en niet snel daarna de koude rillingen van krijgt. Ineens ging alles snel, te snel. Er werd gebeld, er werd gescholden, er werd gereden in een rode auto met een gitaar en drumstel als bagage, er werd getild, er werd gezocht en gelukkig ook gevonden. Om 21.00 uur diezelfde zonnige zaterdag waren de eerste noten en Nederlandstalige klinkklare teksten van Sociale Onrust bij het publiek binnen gedrongen. Die nacht hing er elektriciteit in de lucht, iets wat de jonge knapen nu elk weekend weer proberen op te roepen met hun niet mis te verstane teksten en rete duidelijke instrumentale kunnen. Het rammelt, maar het rammelt goed!

BUNCH OF BASTARDS
Heus niet in de veronderstelling zijnde dat ze (al) op hetzelfde niveau verkeren, denken de heren van Bunch of Bastards wel graag dat ze in ieder geval uit dezelfde inspiratiebron drinken als The Pogues en Flogging Molly. Ze brengen een ode aan hun helden, door traditionele folk – uiteraard hier en daar wat gepimpt –  te verwerken in hun muziek en ook een aantal bekende covers te vertolken. De muziek van Bunch of Bastards laat zich verder omschrijven als ‘energiek melodieus’, of ‘melodieus energiek’, wat maar net je voorkeur heeft. Alle mindere kanten van het leven worden bezongen – denk aan ziekte, dood, oorlog – maar gelukkig staan ook vaak de fijnere zaken centraal zoals liefde, muziek en alcoholische versnaperingen.

 

BABY BELUSHI OP HET STADSSTRAND
Volgende event