loading

BETTIE SERVEERT

Informatie Collapse

Voorverkoop
13,00
Deur
15,00
Datum
VR 10 MEI 2013
Open
20:30
Start
21:00
Tickets kopen

De pionier van de Nederlandse indierock. Bettie Serveert komt vrijdag 10 mei haar indrukwekkende repertoire opdienen.

Bettie Serveert
Bettie Serveert, vernoemd naar de Nederlandse tennisser Bettie Stöve, werd in 1991 opgericht. Enige tijd later kwam het eerste album ‘Palomine’ uit, onder de hoede van 4AD Records. In 1995 bracht de band haar tweede album ‘Lamprey’ uit, dat door muziekkrant Melody Maker als ‘most tangled, desolate, real life guitar sound of the year’ werd uitgeroepen, en daarnaast ook nog eens de BV Popprijs ontving.
Een tijd van veel touren volgde, met artiesten als Superchunk, Jeff Buckley en Counting Crows, en begin in 2000 haar eigen label, genaamd ‘Palomine Records’. Met Palomine Records produceerde Bettie Serveert tot nu toe nog maar liefst zeven heerlijke albums en tourde zij door heel Noord Amerika en Europa.
En dan is er nu, in 2013, weer een nieuw album. Het tiende! ‘Oh Mayhem!’ is het levende bewijs dat Bettie Serveert energieker is dan ooit!

Dyzack
Support is Dyzack, een eenmansband van de Haagse Erik Hofland die wordt gekenmerkt door explosieve gitaarriffs en melancholieke zang. Dyzack timmert al ruim tien jaar aan de weg en maakte in die tijd zes albums, speelde overal waar hij werd uitgenodigd in binnen- en buitenland en won menig popprijs. Hofland schreef verder muziek voor theatergroepen, wat gezien het filmische karakter van zijn muziek niet vreemd is.

Zijn laatste plaat ‘This Mangy Soul’ kwam uit in 2012. De muziek op dit album neemt je mee in een bizarre droom die hij had over zijn overleden vader. Niet zomaar een man met een gitaar dus!
Momenteel is Dyzack bezig met een nieuw album dat komende zomer verschijnt.

KLIK HIER als je benieuwd bent hoe Dyzack klinkt.

Maak je gebruik van de 50% Rabo-korting? Neem je pinpas mee naar het concert, er kan om gevraagd worden.

BLIKOPENER: NIKO + RIXLE BLUE
Volgende event