loading

BLIKOPENER: 32ELEPHANTS, BOWL & FUZZY TEETH

TRIPLE BILL MET EMO, POST PUNK & LO-FI R&B

Informatie Collapse

Voorverkoop
Gratis
Datum
VR 26 JAN 2024
Open
20:00
Start
20:30
Genre
Alternative & indie

Vrijdag 26 januari hebben we de eerste Blikopener van het jaar op het programma. Een diverse triple bill met 32elephants, Bowl en FUZZY TEETH. Emo, post punk en lo-fi r&b het komt allemaal voorbij. Deze bandavond is net zoals elke editie van Blikopener gratis te bezoeken!

32elephants

De Amsterdamse emo-band 32elephants verleidt je met hun rauwe energie en oprechtheid. Hun muziek heeft een onmiskenbare punch, met compromisloze sunkissed riffs die zorgvuldig zijn getekend op een regenachtige achtergrond. Ze nemen je mee naar een plek die je je vaag herinnert, maar die je nooit hebt kunnen loslaten. Een mengelmoes van invloeden en veel geklaag.
Al met al; gewoon een heel goede emo-band.

Bowl

“Ik heb zin om te bowlen” is het eerste wat er wordt gezegd onder de bandleden zodra de band weer kan spelen. Bowl is een band gevormd in Utrecht, nadat de jongens met z’n allen een concert van Unschooling hadden bijgewoond (Franse Post-Punk). Dit akkefietje vonden zo zo inspirerend dat ze niet anders konden dan de koppen bij elkaarte steken om een Nederlandse versie van dit weirde genre neer te zetten. Zo brengt deze vijfkoppige band een frisse sfeer die het post punk genre maar al te graag wil verwelkomen. Met atonale, desoriënterende gitaar riffs, kritische teksten en strakke drums & bass. Nummers pakken taboo thema’s aan als het bekritiseren van moderne masculiniteit, het bevragen van hedendaagse religieuze kwesties en meer vraagstukken die niet vaak genoeg bevraagd worden. Dit alles onder een gillend maar strak gitaargeluid dat je laat bewegen en moshen alsof je leven er vanaf hangt. Deze band is klaar om elke venue in Nederland plat te spelen en de term: “Ik heb zin om te bowlen” een beruchte te maken onder raggende jongeren.

FUZZY TEETH

Van fluisterzacht en breekbaar tot rauw en in-your-face. Punchy gitaren begeleid door elektronische grooves en akoestische gitaar.
Onder de naam FUZZY TEETH brengt gitarist en songwriter Anthony Koenn zijn eigen werk uit en is het best te omschrijven als een mix van indiepop, lo-fi R&B en punk. FUZZY TEETH tourde de twaalf weken door Nederland voor Popronde, werden geselecteerd voor de finaleshow in Melkweg, speelden op Record Store Day en zijn bevestigd voor Sniester Festival.
Hun tweede release “On Fire” heeft inmiddels 70.000 streams bereikt en laat een veelbelovende toekomst voor de band zien. Hun debuut-EP ‘People Jazz’ is afgelopen april uitgebracht en is beschikbaar op alle streaming platforms!

Anthony treedt live op met Fuzzy Teeth en wordt bijgestaan door een groovy band met fantastische muzikanten en zangers.

Anthony Koenn – zang, gitaar, piano
Yaniv De Jong – gitaar, achtergrondzang
Mila Stips – achtergrondzang
Isabel Cimbri – achtergrondzang
Wouter van den Elzen – basgitaar
Sekou Camara – drums

Line-up

Collapse
32elephants
32elephants

De Amsterdamse emo-band 32elephants verleidt je met hun rauwe energie en oprechtheid. Hun muziek heeft een onmiskenbare punch, met compromisloze sunkissed riffs die zorgvuldig zijn getekend op een regenachtige achtergrond. Ze nemen je mee naar een plek die je je vaag herinnert, maar die je nooit hebt kunnen loslaten. Een mengelmoes van invloeden en veel geklaag. Al met al; gewoon een heel goede emo-band.

Collapse
Bowl
Bowl

Deze vijfkoppige band brengt een frisse sfeer die het post punk genre maar al te graag wil verwelkomen. De atonale, desoriënterende gitaar riffs, kritische teksten en strakke drums & bass brengen een gigantische energie die je laat dansen en moshen alsof je leven er vanaf hangt.

Collapse
FUZZY TEETH
FUZZY TEETH

Van fluisterzacht en breekbaar tot rauw en in-your-face. Punchy gitaren begeleid door elektronische grooves en akoestische gitaar. Onder de naam FUZZY TEETH brengt gitarist en songwriter Anthony Koenn zijn eigen werk uit en is het best te omschrijven als een mix van indiepop, lo-fi R&B en punk.

TOONTJE LAGER
Vorige event
VROEG PIEKEN
Volgende event