loading

BLIKOPENER: ABEL, ZENO & KENJEDIE

R&B, POP & HIPHOP

Informatie Collapse

Voorverkoop
Gratis
Datum
VR 18 NOV 2022
Open
20:15
Start
20:45
Verwacht Einde
Genre
Hiphop/ Rap
Alternative & indie
Pop

Vrijdag 18 november is het weer tijd voor een nieuwe Blikopener! Deze keer een avond met een R&B, pop & hiphop randje. Vanuit allerlei hoeken van het land komen Abel, Zeno & kenjedie naar De KF om een toffe show te geven. Net als altijd is deze editie van Blikopener wederom gratis!

Abel

Abel is een 24 jarige artiest uit Arnhem. Eerder dit jaar bracht hij zijn debuutalbum “Lege Zaal” uit. Op het album brengt hij zijn leven op authentieke wijze in kaart. Zijn eerlijke teksten op eigen producties vormen een kwetsbaar maar krachtig geheel over liefde, verandering en volwassen worden. Zijn sound valt het best te omschrijven als alternatieve, jazzy hiphop.

Zeno

Zeno is een artiest die zich begeeft op de plek waar creativiteit en catchiness elkaar ontmoeten. In zijn eigen playlist vind je een grote variatie aan genres en uiteenlopende artiesten- van Future to aan Bløf. Met deze brede muzieksmaak haalt hij inspiratie uit genres als pop-, trap-, singer-songwriter- en rockmuziek. Deze mix heeft de jonge muzikant eigen weten te maken door een alternatief randje te combineren met een oprechte boodschap.

De inspiratie voor zijn muziek, dat hij deels zelf produceert, haalt hij uit eigen ervaringen. De autobiografische schrijfstijl en de eerlijkheid in Zeno’s muziek zorgen ervoor dat veel
jonge mensen zich hierin kunnen herkennen. Zo is het blijven streven naar persoonlijke groei een terugkomend thema.

Zijn artiestennaam dankt hij aan een biologieles op de middelbare school. Door zich te verdiepen in de erfelijkheid van oogkleur ontdekte hij dat hij Griekse roots heeft. Hij begon zich te verdiepen in deze cultuur en stuitte op de naam Zeno van Citium, waarmee hij veel gelijkenissen zag.

Tijdens zijn studie aan de Herman Brood Academie heeft Zeno de tijd en ruimte gekregen om zichzelf op muzikaal vlak zo breed mogelijk te ontwikkelen. Sindsdien is er op consistente basis muziek uitgekomen en heeft hij een viertal EP’s naar buiten gebracht als independent artiest.

Hiermee deed hij live ervaring op tijdens diverse performances waaronder WOOHAH!, 3FM & Zwarte Cross. Ook werkte hij samen met Jayh en kwam hij op de radar bij verschillende platforms als Xite & 3voor12. Dit is het startschot geweest van een mooie muzikale reis die nog lang niet op zijn eind is.

kenjedie

We maken allemaal veel mee op onze reis door tijd en ruimte, het is gezond om een manier te vinden waarin we dit weer terug kunnen geven.

Voor mij zijn dit melodieën, harmonieën en frequenties. Muziek is het bewijs dat ik onderdeel uitmaak van een groter geheel. Geleid door wat het leven brengt zet ik me in als instrument.

Een avontuur waarin ik m’n authentieke zelf onderzoek en reflecteer op wat er om he heen gebeurt. Hoe verhouden we ons tot situaties en patronen die ontstaan door roots, uitdaging, geluk, liefde en andere thema’s die allemaal in onze levens verworven zijn?

Als créateur leer ik dat de subjectiviteit van een artiest, objectief wordt zodra de luisteraar muziek op een eigen manier interpreteert.

Gevoelens herleven en wegdromen over hoe dingen zouden kunnen zijn: muziek brengt het teweeg.

 

Informatie

Voorverkoop
Gratis
Datum
VR 18 NOV 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:15
Start
20:45
Genre
Hiphop/ Rap
Alternative & indie
Pop
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event