loading

BLIKOPENER: ELEPHANT + CYMBALINE

ZONNIGE MELANCHOLIE IN MAJEUR

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 5 NOV 2021
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Alternative & indie
Pop

De vierde Blikopener wordt een feit! Voor deze editie op zaterdag 5 november 2021 halen we het Rotterdamse Elephant en het Utrechtse Cymbaline naar Vlaardingen.

ELEPHANT

Het 4-koppige Rotterdamse Elephant maakt mellow indie/popmuziek met een excentriek randje, voor liefhebbers van o.a. Wilco, Andy Shauf en Big Thief. In maart 2021 verscheen hun debuut EP ‘Elephant’, die werd opgenomen met producer Pablo van de Poel (DeWolff).

De subtiele groove en de sobere maar indringende tekst maken Elephant’s debuutsingle ‘Midnight in Manhattan’ een must-hear voor fijnproevers. De single wordt al snel meer dan 30.000 gestreamd op Spotify, staat 3 weken in de Verrukkelijke 15 van NPO Radio 2 en wordt internationaal opgepikt door o.a. Amazing Radio (US/UK).

Vanwege de pandemie is Elephant nog maar een enkele keer live te zien geweest. Desondanks wordt Elephant al snel opgemerkt en getipt door Rob Stenders en Leo Blokhuis: “Er gebeurt iets bijzonders in Rotterdam”. Elephant wordt geboren in het jaar waarin de muziekwereld knock-out wordt geslagen, maar debuteert met een passend en veerkrachtig antwoord. Niet voor niets wordt Elephant getipt als de nieuwe roots/indie band die zomaar eens het verschil kan maken de komende jaren.

CYMBALINE

Het Utrechtse Cymbaline bestaat uit broers Jeroen en Thom Rondeel. Het duo maakt muziek geïnspireerd door de Krautrock en New Wave van de jaren ‘70/’80. Denk aan synthesizers, sequencers en drumcomputers. Muziek die nu eens dromerig klinkt, dan weer onstuimig, maar altijd doordrenkt van melancholie. De band bracht in 2020 en 2021 meerdere singles uit die zowel nationaal als internationaal werden opgepikt. Begin 2021 tekende de band bij het Duitse undergroundlabel Young & Cold Records, waarop in 2022 hun eerste langspeelplaat zal verschijnen. Voor liefhebbers van: Kraftwerk, Joy Division en De Ambassade.

Line-up

Collapse
ELEPHANT
ELEPHANT

Zonnige melancholie in majeur met een subtiele groove en sobere maar indringende teksten.

Collapse
CYMBALINE
CYMBALINE

Muziek geïnspireerd door de Krautrock en New Wave van de jaren ‘70/’80. Denk aan synthesizers, sequencers en drumcomputers.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event