loading

BLIKOPENER: LOUPE + LA LOYE (SOLO)

FRISSE INDIEROCK EN INDIEFOLK

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 28 JAN 2022
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Alternative & indie
Pop

Blikopener opent je blik voor nieuwe muziek. Voor de vijfde editie op vrijdag 28 januari 2022 komen Loupe uit Amsterdam en la loye (solo) uit Utrecht naar De Kroepoekfabriek. Een avond met indierock en indiefolk.

LOUPE

Soms valt alles meteen op zijn plek. Voor Loupe was dat bij het schrijven van hun eerste single Leave Me There. De muziek was al geschreven door Lana (bas), Annemarie (drums) en Jasmine (gitaar), de tekst én een zangeres ontbraken nog. In Julia vonden de voormalig leden van Dakota hun missende schakel.

Loupe maakt sfeervolle indierock-songs, die elk op hun eigen manier zijn ontstaan. Toch loopt er een rode draad door hun EP: het contrast tussen de drukte van de stad en de stilte thuis. Op single Leave Me There komt dat misschien nog wel het meest naar voren, vertelt Julia: ‘Het gaat over liggen in het hoge gras terwijl je rust zoekt te midden van een drukke wereld die maar niet stopt met druk zijn. Eigenlijk wens je dat de chaos om je heen eens een pauze neemt, terwijl je er tegelijkertijd ook achter komt dat het juist die chaos is die je op de been houdt.’ We kijken uit naar de wervelwind van drukte naar stilte.

LA LOYE (SOLO)

la loye is het indiefolk-project onder leiding van de 24-jarige Utrechtse singer/songwriter Lieke Heusinkveld. Lieke, afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, is eerder al betrokken geweest bij een aantal muziekprojecten als songwriter en pianist. la loye onderscheidt zich door subtiele, poëtische en gelaagde zang en complexe gitaren die elkaar aanvullen en een intieme sfeer creëren. Op vrijdag 28 januari brengt Lieke deze intieme sfeer solo.

De grijs gelaagde alt-folk van la loye wordt ook wel omschreven als lo-fi of ongepolijst, maar de muziek is gelaagd met prachtige details in zowel klank als woord. la loye probeert de nog niet bewandelde paden te verkennen, en dwaalt langs de randjes. Rauwe emotie met frisse en soms speelse invalshoeken, geïnspireerd door onder andere Elliott Smith, Mount Eerie, Radiohead en Big Thief.

Met pas één enkele release tot nu toe, is la loye door 3voor12/3FM al uitgeroepen tot ‘One To Watch’ en tot één van de beste vijf shows van ESNS 2021. Verder is ze al opgepikt door onder meer Crack In The Road, OOR, The Daily Indie, Volkskrant en NPO Radio 2.

Line-up

Collapse
LOUPE
LOUPE

Loupe maakt sfeervolle indierock-songs, die elk op hun eigen manier zijn ontstaan. Toch loopt er een rode draad door hun EP: het contrast tussen de drukte van de stad en de stilte thuis.

Collapse
LA LOYE (SOLO)
LA LOYE (SOLO)

Rauwe emotie met frisse en soms speelse invalshoeken, geïnspireerd door onder andere Elliott Smith, Mount Eerie, Radiohead en Big Thief.

BLEACH | A TRIBUTE TO NIRVANA
Volgende event