loading

BLIKOPENER: KOLE BRISTEN + LA LOYE (SOLO)

INTIEME INDIEFOLK + DROMERIGE INDIEPOP

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 28 JAN 2022
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht Einde
22:00
Genre
Alternative & indie
Pop

Blikopener opent je blik voor nieuwe muziek. Voor de vijfde editie op vrijdag 28 januari 2022 komen Kole Bristen uit Schiedam en la loye (solo) uit Utrecht naar De Kroepoekfabriek. Toegang is gratis! Eerder stond Loupe op het programma, helaas heeft de band moeten afzeggen.

Kole Bristen

Singer-songwriter, producer en multi-instrumentalist Kole Bristen maakt dromerige tracks met een melancholische vibe. Met een aantal singles, 2 EP’s en 2 mixtapes is er een minimalistische, abstracte sound gevonden die net genoeg onscherp blijft.
Het is te omschrijven als alternatieve electropop, voor fans van James Blake, Big Red Machine, Blake Mills. De nieuwste single ‘What Two Lovers Need’ is nu beschikbaar op alle platforms, en er wordt nu samen met de Zweedse producer Tohera gewerkt aan het debuut-album.

LA LOYE (SOLO)

la loye is het indiefolk-project onder leiding van de 24-jarige Utrechtse singer/songwriter Lieke Heusinkveld. Lieke, afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, is eerder al betrokken geweest bij een aantal muziekprojecten als songwriter en pianist. la loye onderscheidt zich door subtiele, poëtische en gelaagde zang en complexe gitaren die elkaar aanvullen en een intieme sfeer creëren. Op vrijdag 28 januari brengt Lieke deze intieme sfeer solo.

De grijs gelaagde alt-folk van la loye wordt ook wel omschreven als lo-fi of ongepolijst, maar de muziek is gelaagd met prachtige details in zowel klank als woord. la loye probeert de nog niet bewandelde paden te verkennen, en dwaalt langs de randjes. Rauwe emotie met frisse en soms speelse invalshoeken, geïnspireerd door onder andere Elliott Smith, Mount Eerie, Radiohead en Big Thief.

Met pas één enkele release tot nu toe, is la loye door 3voor12/3FM al uitgeroepen tot ‘One To Watch’ en tot één van de beste vijf shows van ESNS 2021. Verder is ze al opgepikt door onder meer Crack In The Road, OOR, The Daily Indie, Volkskrant en NPO Radio 2.

Line-up

Collapse
LA LOYE (SOLO)
LA LOYE (SOLO)

Rauwe emotie met frisse en soms speelse invalshoeken, geïnspireerd door onder andere Elliott Smith, Mount Eerie, Radiohead en Big Thief.

Collapse
KOLE BRISTEN
KOLE BRISTEN

Singer-songwriter, producer en multi-instrumentalist Kole Bristen maakt dromerige tracks met een melancholische vibe. Met een aantal singles, 2 EP's en 2 mixtapes is er een minimalistische, abstracte sound gevonden die net genoeg onscherp blijft. Het is te omschrijven als alternatieve electropop, voor fans van James Blake, Big Red Machine, Blake Mills.

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 28 JAN 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht einde
22:00
Genre
Alternative & indie
Pop

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event