loading

BLIKOPENER: MONEY & THE MAN + KARVEL

ZWETERIGE GARAGE-BLUES + GRUIZIG VIEZE ALTERNATIEVE ROCK

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 15 APR 2022
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
00:00
Genre
Alternative & indie
Metal & rock

Op vrijdag 15 april trekken we weer een blik verse muziek open. Tijdens deze editie van Blikopener serveren we Money & The Man en Karvel. Verwacht een flinke scheut garage-blues op een bedje van alternatieve rock. Dit twee-gangenmenu is gratis!

MONEY & THE MAN

Money & The Man biedt zweterige garage-blues en intense indie-rock&roll. Bulldozer-riffs en drums die over je heen galopperen als schuimbekkende paarden.  Zanger/gitarist Henk Wesselink en drummer Ymte Koekkoek konden elkaar niet zien of luchten, totdat ze in 2013 opgesloten zaten in een muzikale schatkamer vol met magische geluiden. Vanaf dat moment waren ze onvermijdelijk en onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Geïnspireerd door vergane glories en de ongeziene toekomst zijn ze gaan schrijven over de keuze tussen carrière en geluk.

Zonder haast smeedden zij in de daaropvolgende jaren hun sound. Een sound die naast de onderbuik-prikkelende oerkracht die je verwacht bij een garageblues-beukend duo, stiekem ook vernuftige elementen bevat. Onverwachte tempowisselingen en oneven maatsoorten, die het gevoel versterken van desoriëntatie en vreugdevolle overgave, vergelijkbaar met meedraaien in het midden van een moshpit.

Wie geld heeft, heeft geen tijd en wie tijd heeft, heeft geen geld. Maar er is een troost: muziek gespeeld uit het hart die je middenrif doet rammelen, doet je geldzorgen even vergeten en laat je 2,5 minuut samensmelten met de eeuwigheid.

KARVEL

Luisteren naar Karvel geeft je het gevoel alsof er zand tussen je tanden zit, en dat is precies de bedoeling. De muziek schraapt, schreeuwt maar kalmeert ook. Karvel maakt alternatieve stonerrock met invloeden van grunge en metal. Zware riffs worden afgewisseld met groovende basslijnen, syncopische fills met een goed geplaatst bekken. Laag, gruizig, op het vieze af.

Karvel komt uit Rotterdam en bestaat uit Pelle Kuipers op zang en gitaar, Sander Pastoor op bas en achtergrondzang en Yoeran Luteijn op drums.

Voor fans van Stone Temple Pilots, Queens of the Stone Age, Alice in Chains en Muse.

Line-up

Collapse
MONEY & THE MAN
MONEY & THE MAN

Money & The Man biedt zweterige garage-blues en intense indie-rock&roll . Bulldozer-riffs en drums die over je heen galopperen als schuimbekkende paarden.

Collapse
KARVEL
KARVEL

Max Horák is stijlvol en classy maar tegelijkertijd ook speels en losjes. Als artiest wil hij proberen gevoelens bloot te leggen die voor andere mensen soms moeilijk te bereiken zijn. Muzikaal escapisme brengen, dat is zijn doel.

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 15 APR 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
00:00
Genre
Alternative & indie
Metal & rock

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event