loading

BLIKOPENER: POL + THE ANAESTHETICS

NEW WAVE & MODERN NEW WAVE

Informatie Collapse

Voorverkoop
Gratis
Datum
VR 7 OKT 2022
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Alternative & indie
Pop
Singer- songwriter
80's

Op vrijdag 7 oktober is het weer tijd voor een blik vers muzikaal voer. Het is deze avond new wave wat de pot schaft. We scheppen eerst Pol op, een duo bestaande uit gebroeders (Ruben en Matthijs) Pol dat letterlijk de 80’s sound heeft teruggehaald naar het heden. Doe je ogen dicht en je denkt dat Joy Division of New Order voor je staat te spelen. Zelfs de stemmen lijken identiek. We sluiten af met The Anaesthetics, een band die naar eigen zeggen modern new wave maakt. De oude sound met een hedendaags jasje. Ook deze Blikopener is weer gratis!

POL

De Nederlandse broers Ruben Pol en Matthijs Pol brengen new wave in 2022 terug als ‘Pol’. Geïnspireerd door deze beweging uit de jaren ’80 met artiesten als Visage, The Cure, Japan, New Order, Depeche Mode en Duran Duran, om er maar een paar te noemen. Ruben en Matthijs begonnen samen muziek te schrijven en te produceren die volledig aansluit bij deze artistieke periode.

In 2022 verschenen hun eerste singles: op 8 april kwam de eerste genaamd ‘Comme Ça’ uit. Geschreven, uitgevoerd en geproduceerd door Ruben en Matthijs, en gemixt door Dave Bascombe (Depeche Mode, Tears For Fears, Erasure). De track is een aangrijpend en complex stukje new wave met analoge synths en drumcomputersamples. Over ‘Comme Ça’ zeggen ze: “het nummer gaat over het ervaren van een ontkoppeling met de huidige samenleving. Het meisje wordt gebruikt als een metafoor voor de samenleving als geheel. Er is een gevoel van absolute eenzaamheid. Het niet kunnen maken van contact met iedereen op elk niveau, en de boodschap om dit op een of andere manier te accepteren en hier energie uit te halen, gesymboliseerd in de energie van de muziek.”

Op 14 juni brachten ze hun tweede single ‘Boys Are’ uit; “een lied over giftige mannelijkheid, iets dat in de huidige samenleving nog steeds leeft. Met dit nummer willen we zelfexpressie vieren.” Er zal snel nog een single uitkomen, gevolgd door een debuutalbum begin 2023.

Ruben en Matthijs resoneren allebei sterk met de high-fashion-industrie en modelleren voor verschillende modehuizen (Saint Laurent, Gucci, Fendi, Valentino, Dior, om er maar een paar te noemen) en het produceren van muziek voor sommige. Ruben Pol is ook solo bezig. Hij bracht zijn debuut-EP uit in 2019, die tot nu toe 10 miljoen streams heeft verzameld op verschillende platforms, en kreeg aandacht in media zoals Clash, Wonderland, Vogue en Models.com.

Wij verwachten een hele mooie toekomst voor Pol, we zijn dan ook trots om hen op het menu van deze Blikopener te presenteren.

THE ANAESTHETICS

The Anaesthetics is een modern new wave band uit Horst aan de Maas. Vierkoppig. Eigenzinnig. En onvoorspelbaar waar het kan. De band combineert feilloos dansbare elementen met onorthodoxe gitaarpartijen. Verwacht daarom eigentijdse elektronica, maar zeker ook romantische invloeden van weleer. Tijdens hun tienjarig bestaan zijn verschillende mijlpalen bereikt: diverse grote shows in Nederland, voorprogramma’s voor o.a. Other Lives (US) en Flying Horseman(BE) en het (nèt niet) winnen van verschillende bandwedstrijden (zoals Nu of Nooit en Grote Prijs van Nederland). Hoog tijd voor een debuutalbum dus. Daarom schreven de vier mannen in één jaar tijd meer dan honderd nummers! Een gigantische klus die alleen kon slagen door een arsenaal aan instrumenten en een hoog arbeidsethos. Gewapend met synths, gitaren en software werd nummer na nummer geproduceerd. Niet alleen tijdens repetities, maar ook thuis: woon-en slaapkamers werden omgetoverd tot heuse muziekstudio’s. Een megaproject dat eindelijk zijn vruchten afwerpt, want debuutalbum “1080” is sinds augustus 2022 een feit.

Line-up

Collapse
Pol
Pol

Een duo bestaande uit gebroeders (Ruben en Matthijs) Pol dat letterlijk de 80's sound heeft teruggehaald naar het heden. Doe je ogen dicht en je denkt dat Joy Division of New Order voor je staat te spelen. Zelfs de stemmen lijken identiek.

Collapse
The Anaesthetics
The Anaesthetics

The Anaesthetics is een modern new wave band uit Horst aan de Maas. Vierkoppig. Eigenzinnig. En onvoorspelbaar waar het kan. De band combineert feilloos dansbare elementen met onorthodoxe gitaarpartijen. Verwacht daarom eigentijdse elektronica, maar zeker ook romantische invloeden van weleer.

Informatie

Voorverkoop
Gratis
Datum
VR 7 OKT 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Alternative & indie
Pop
Singer- songwriter
80's

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event