loading

CJ RAMONE (USA)

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.50
Deur
€ 18.00
Datum
WO 31 JUL 2019
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
01:00
Tickets kopen

CJ Ramone, de laatste bassist van de legendarische Ramones, komt op woensdag 31 juli naar De KF, samen met support DeeCRACKS uit Oostenrijk. Vanzelfsprekend verwachten wij alle H&M Ramonesshirt eigenaren bij dit concert!

C.J. Ramone

Van de zeven man op Aarde die ooit de achternaam Ramone hebben mogen dragen, zijn er inmiddels al vier gaan hemelen. Dat de erfenis van de legendarische punkband The Ramones (“Hey ho, let’s go!”, weet je wel?) nog altijd leeft, bewijst niet alleen de H&M. CJ Ramone, bassist in de laatste jaren van de band, dendert nog altijd door. Hoewel hij zijn eigen muziek maakt, is hij onlosmakelijk verbonden met en dus beïnvloed door The Ramones.

Sinds hij Dee Dee Ramone in ’89 verving in de New Yorkse punkgroep is hij aan boord gebleven tot de definitieve stop van de band in ’96. CJ schreef meerdere tracks en nam naast de bas ook enkele zangpartijen voor zijn rekening. Als laatste bassist was hij ook van de partij tijdens het aller, allerlaatste optreden van de groep, samen met Lemmy, Eddie Vedder en Tim Armstrong.

Na die periode is hij solo verder gegaan met een eigen band. Hij heeft opnames gedaan met giaristen Steve Soto en Dan Root (The Adolescents), drummer Pete Sosa (Street Dogs) en producer Paul Miner (H20, New Found Glory). Op dat album ‘American Beauty’ (2017) wordt natuurlijk ook een hommage gebracht aan Tommy Ramone, de Ramone die in 2014 overleed. Johnny, Dee Dee en Joey hadden die eer al eeder gekregen, op CJ eerste soloalbum.

CJ’s muziek is nog altijd punkrock zoals The Ramones het bedoelden: schoppen, mening de wereld, maar wel met een positieve insteek.

DeeCRACKS

Na veertien jaar, meer dan achthonderd shows, 4 LP’s, een EP, meerdere 7-inches en, internationale releases, tien bassisten en twee bandnamen heeft DeeCRACKS wel begrepen wat het betekent om te werken. De Oostenrijkers startten als The Cretins in 2003, waarna een eerste plaat in 2007 het licht zag. Internationaal succes volgde, waaronder een tour door de VS en in 2013 ook Japan. De VS komen ze niet meer in: door visaproblemen werden ze uitgezet tijdens de tour en verbannen uit het land.

Dat stopte de band niet: Mexico, jaarlijkse EU-tours, het VK, China en Canada, het kwam allemaal voorbij. Ze deelden het podium met o.a. Descendents, the Methadones, the Dictators, the Vibrators, the Kids, No Use For A Name, Off With Their Heads, Municipal Waste, Cobra Skulls, Teenage Bottlerocket en Bad
Religion. Sinds 2015 vergezellen ook regelmatig CJ en zo ook deze 31e juli.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event