loading

DEF AMERICANS

Informatie Collapse

Voorverkoop
10,00
Deur
12,00
Datum
ZA 15 FEB 2014
Open
20:30
Start
21:00
Tickets kopen

Op zaterdag 15 februari gaan we even terug in de tijd met Johnny Cash tribute band Def Americans, met The Tennessee Three Sun Sessions.

Johnny Cash kwam in de jaren vijftig via zijn broer Roy Cash in contact met zijn eerste bandleden. Het waren twee automonteurs met muzikale ambities, Marshall Grant (contrabas) en Luther Perkins (elektrische gitaar). Johnny zou met hen als zijn begeleidingsband, omgedoopt tot The Tennessee Two, de basis leggen voor zijn typische sound en succes. Het was in die tijd en in die bezetting dat hij zijn eerste hits ‘Cry Cry Cry’, ‘Folsom Prison Blues’ en ‘Walk the Line’ opnam in de Sun Studio van Sam Philips.

De heren van Def Americans geven met deze show een even bijzondere als intieme ode aan deze sound en periode uit de carrière van Johnny Cash. Er zullen vooral klassiekers gespeeld worden die verschenen zijn op het Sun Records platenlabel, aangevuld met later uitgebracht materiaal in dezelfde kenmerkende stijl.

CORVIN SILVESTER
Het voorprogramma is in goede handen, want wordt verzorgd door Corvin Silvester. Frequente KF-bezoekers kennen hem wellicht al, als de frontman van C.C. Grand. Solo gooit hij het over een andere boeg. Deze geboren singer-songwriter laat zich inspireren door Steve Earle, Warren Haynes, Johnny Cash en andere zwaargewichten. Eén man, gewapend met een gitaar en microfoon. Hij speelt en zingt eigen werk en covers, maar in een eigen, unieke uitvoering. Duwend en trekkend als een zwaarmoedige stoomtrein, langzaam naar het einddoel dwingend. Genadeloos maar niet gewetenloos zingend over wroeging en zonden, liefde en vrees…
Corvin Silvester

Helaas hebben we te maken met een technische storing. Daardoor is er het tijdelijk niet mogelijk om via de website kaartjes te kopen met online 50% Rabo-korting. Tot die tijd is het uiteraard wel mogelijk om gebruik te maken van de korting. Wil je kaartjes kopen met 50% Rabo-korting? Mail dan naar: [email protected]
Onze excuses voor het ongemak; we proberen dit mankement zo snel mogelijk op te lossen, zodat alles gewoon weer werkt…

Maak je gebruik van de 50% Rabo-korting? Neem je pinpas mee naar de show van de DEF AMERICANS, er kan om gevraagd worden.

 

 

DJ WORKSHOP KIDS (7 -12 jaar)
Volgende event