loading

SINGER-SONGWRITER KAFÉ

Informatie Collapse

Voorverkoop
11,00
Deur
13,00
Datum
ZO 15 DEC 2013
Open
15:00
Start
15:30
Verwacht Einde
18:30
Tickets kopen

Vanaf december openen we weer tweemaandelijks de deuren op zondagmiddag voor het Singer-songwriter KaFé. Op deze muzikaal verantwoorde 15e december wordt het gegarandeerd genieten met Douglas Firs. Klinkt als? De Vlaamse Neil Young, in omhelzing met Gram Parsons en Lowel George.

Douglas Firs is een Gentse groep rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemont, ook wel bekend als de gitarist van The Bony King of Nowhere. Verder bestaat Douglas Firs uit Gertjan Van Hellemont (zang, gitaar), Sem Van Hellemont (piano, achtergrondzang), Simon Casier (bas, achtergrondzang) en Frederik Van den Berghe (drums). Op 12 oktober 2012 bracht Douglas Firs het debuutalbum ‘Shimmer and Glow’ uit op het label Gentle Recordings.

Douglas Firs maakt hoogst persoonlijke, niet zelden troostende muziek die vaak zo triest is dat je er vrolijk van wordt; er zijn blijkbaar mensen die er nog beroerder aan toe zijn dan jijzelf… Zonder dollen; tekstueel zit het wel goed. Dat hoor je direct. Douglas Firs boort zowel met zijn gitaar als met zijn woorden diepe gaten in de menselijke ziel en wie een zin kan schrijven als ‘You know I’m not, good with people, but I think I could be, pretty good with you’, die weet iets van het leven. Wat dan weer mooi meegenomen is. Zowel voor Douglas Firs zelf als voor ons, het publiek.

Het voorprogramma van dit Singer-songwriter KaFé is in goede handen, want dat wordt verzorgd door Elke, winnares van de Grote Prijs Rotterdam 2013. Zichzelf begeleidend op akoestische gitaar vertolkt zij helemaal alleen haar kleine, rustige pop/folk liedjes, die overigens staan als een huis. Inspiratie haalt ze overal vandaan; zwoele zomeravonden, prachtig gekleurde herfstbomen en verschillende soorten mensen die ze tegenkomt.

Helaas hebben we te maken met een technische storing. Daardoor is er het tijdelijk niet mogelijk om via de website kaartjes te kopen met online 50% Rabo-korting. Tot die tijd is het uiteraard wel mogelijk om gebruik te maken van de korting. Wil je kaartjes kopen met 50% Rabo-korting? Mail dan naar: [email protected]

Onze excuses voor het ongemak; we proberen dit mankement zo snel mogelijk op te lossen, zodat alles gewoon weer werkt…

Maak je gebruik van de 50% Rabo-korting? Neem je pinpas mee naar het concert van Douglas Firs, er kan om gevraagd worden.

DANGERZONE
Volgende event