loading

GELUIDSTECHNIEK

Informatie Collapse

Voorverkoop
45,00
Datum
WO 9 MEI 2012
Open
18:00
Start
18:30
Tickets kopen

De workshops geluidstechniek zijn er zowel voor geluidsmannen en -vrouwen in spé (ofwel absolute beginners) als voor (al iets meer) gevorderde technici. Er wordt namelijk gewerkt in verschillende cursusgroepen.
Beginners volgen de basiscursus. Het is een introducerende cursus waarin alle basisvaardigheden behandeld worden. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het begeleiden van een band en hoe ga je om met verschillende geluidseffecten? Welke apparatuur bestaat er en hoe gebruik je deze? Hoe zet je een goede soundcheck neer? Kortom, van soundcheck tot afbouw; alles komt hier gedurende de zes weken die de workshop duurt voorbij.

De gevorderden gaan dieper op bovengenoemde materie in. En zullen zich hiervij vooral concentreren op de combinatie ’techniek’ en ‘communicatie met de band’. Hoe kun je als geluidstechnicus meedenken met een band? Welke apparatuur gebruik je? Welke verschillende microfoons en versterkers zijn er en wat is het verschil? Welke geluidseffecten kun jij als technicus toevoegen, die bijdragen aan een succesvolle uitvoering? Wat is een logische op- en afbouw en hoe zet je een effectieve ombouw neer?

Deze workshops geluidstechniek vinden plaats in de zaal van De Kroepoekfabriek en worden verzorgd door Peitsman & Geluid, een zeer gerenommeerd bedrijf met meer dan vijftien jaar ervaring in het verzorgen van licht en geluid tijdens evenementen en festivals. Petsman & Geluid is bovendien partner van De Kroepoekfabriek en de vaste leverancier van alle technische apparatuur.

De workshop series, zowel voor beginners als gevorderden, vinden gedurende zes aaneengesloten weken plaats op woensdagavonden in mei en juni 2012. En wel op: 9, 16, 23 en 30 mei en 6 en 20 juni.
De tijden zijn:
12 t/m 18 jaar en/of beginner: 18.30 – 20.00 uur
19+ en/of gevorderd: 20.30 – 22.00 uur
Ben je 18 jaar of jonger, dan is de vroegere groep sowieso een aanrader. Ben je al goed bekend met alle ‘ins’ en ‘outs’ van de discipline van je keuze, dan is de gevorderden cursus iets voor jou!
IEDERE WORKSHOP KOST 45 EURO (dat is voor zes weken; 7,50 euro per workshop dus…)

Er zijn per groep (vroeg of laat) een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt je hieronder opgeven voor de workshop. Wij nemen dan binnen twee weken contact met je op over de verdere informatie en betaling.

BLIKOPENER: LUA KAE + LONG PIPPIN & THE SILVER FOXES
Volgende event