loading

GIOVANCA

Informatie Collapse

Voorverkoop
15,00
Deur
17,00
Datum
VR 26 SEP 2014
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op 26 september staat één van Neerlands  leading ladies of soul, Giovanca, in De Kroepoekfabriek.

‘Satellite Love’ is de naam van het derde langverwachte album van soul/jazz zangeres Giovanca. Een warm, soulful album met een authentieke sound, geïnspireerd door the Golden era of Soul & jazz, the seventies & early eighties: de combinatie van die tijdsgeest, de muziek die haar vader draaide en Giovanca’s muzikale roots zijn meer dan ooit hoorbaar op dit nieuwe album. Giovanca wilde met haar derde plaat terug naar waar het voor haar allemaal mee begon en laat daarmee meer diversiteit en diepte horen. Ervaar dit zelf tijdens de Satellite Love liveshow, waar haar nieuwste werk centraal staat. In september te zien door het land.

GERY MENDES
In tijden van echo’s blijven sommige jonge leeuwen toch hun eigen boodschap brullen. Deze Kaapverdiaanse vertegenwoordiger van Rotterdam combineert de drive van iemand met ontdekkingsdrang met de kracht en charisma van iemand die eigenlijk al weet hoe het werkt. Gery Mendes is een MC, vocalist, producer en acteur die indruk maakt met alles wat hij uitvoert. In de afgelopen jaren heeft zijn soulvolle, rauwe hiphop zich ontwikkeld tot een bijzondere mix van singer-songwriter, jazz en zelfs rock, maar hiphop is uiteraard nog steeds onmiskenbaar aanwezig.

Nadat hij tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland werd uitgeroepen tot beste muzikant, had de Nederlandse muziekwereld geen andere keus dan om deze Zon te draaien. In 2007 veroverde hij radioshows, I-pods en diverse podia met zijn in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum “This is not an album… this is a phase”.

Zeven jaar na zijn debuut presenteerde Mendes ook bekend onder de naam GMB, op 21 april de opvolger: het album Caminho. Caminho, Portugees voor ‘de weg’, staat voor de muzikale reis en vooral de muzikale groei die Mendes de afgelopen jaren doorgemaakt heeft. Mendes stond al op diverse festivals in binnen- en buitenland, zoals het North Sea Jazz Festival, Oerol, Couleur Café (België) en Cultura Urbana (Spanje), speelde in de Nederlandse film Carmen van het Noorden en de theatervoorstelling Nina Simone (A)live en toerde intensief met de musicals Buddy, The Buddy Holly Story en Flashdance. Met Caminho is hij teruggekeerd naar zijn grote liefde: muziek.

2014_Gery Mendes_Caminho-182

 

Gebruik maken van de Rabo-Korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant.
  • Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event