loading

GRUPPO SPORTIVO

The Spotify Tour

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 19.00
Deur
€ 21.00
Datum
VR 22 APR 2022
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Pop
70's
80's
Tickets kopen

Gruppo Sportivo gaat weer optreden! Tijdens de The Spotify Tour worden de vaakst gestreamde nummers van de band gespeeld. Op vrijdag 22 april 2022 zie je de Haagse band in De Kroepoekfabriek.

Nederpopklassiekers als Hey Girl, Beep Beep Love, Tokyo, Rock ’n Roll en Disco Really Made It zullen daar ongetwijfeld gespeeld worden, want dit is The Spotify Tour. De band speelt de meest gestreamde tracks van Spotify, en daarmee bepaalt het publiek dus feitelijk de playlist!

In 2018 en 2019 tourde de van oorsprong Haagse band voor het laatst, toen naar aanleiding van het bejubelde ‘comeback’ album Great. “Gruppo’s beste sinds Back to ‘78” volgens muziekmagazine OOR. De bezetting van Gruppo Sportivo zal tijdens The Spotify Tour dezelfde zijn met frontman Hans Vandenburg (zang/gitaar) en de andere oerleden Peter Calicher (keyboards) en Max Mollinger (drums). Natuurlijk zijn ook de blikvangers Lies Schilp & Inge Bonthond (beiden zang) als de Bombitas weer van de partij. Tim Barning (bas) maakt – sinds Great – het gezelschap compleet.

Line-up

Collapse
Gruppo Sportivo
Gruppo Sportivo

Gruppo Sportivo is een Haagse popband, die werd opgericht in 1976 en vooral grote populariteit in Nederland genoot eind jaren 70 - begin jaren 80. De band had veel succes met de albums 10 Mistakes en Back to '78. Liedjes als Beep Beep Love, Hey Girl, Disco Really Made It (waarin disco feitelijk gehekeld werd: "it's empty and I hate it") en Tokyo werden klassiekers en zijn nog steeds veel te horen op de radio. Na vijf jaar studio-only band te zijn geweest kwam de band weer bij elkaar in 2018 voor een nieuw album en een tour getiteld Great.

WILSON & WAKEMAN
Vorige event
KNIGHT AREA | PLATENREUS PRESENTEERT
Volgende event