loading

JAZZ IN TOWN FESTIVAL | JAZZ IN TOWN

GRATIS JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND

Informatie Collapse

Deur
GRATIS
Datum
ZO 17 JUL 2022
Open
13:00
Start
14:00
Verwacht Einde
20:00
Genre
Blues & Jazz
Alternative & indie
Jazz In Town

Op zondag 17 juli presenteert Jazz in Town de eerste editie van het gratis toegankelijke ‘Jazz in Town Festival’ op Het Stadsstrand van Vlaardingen. Een zonnige zondagmiddag met o.a. Blikse Katers! (Jeroen Vrolijk, Paul & Clemens van der Feen, Arno Krijger), Het Brintex Collective en de Tom Arrow Jazz Group.

Blikse Katers!
Blikse Katers! is eigenlijk een niet al te vriendelijke benaming voor straatschoffies: duivels gebroed! En zo voelen zij zich ook af en toe, als muzikanten waarvan hun bestaansrecht ter discussie is gesteld door een overheid die niet goed voor haar kunst en cultuur zorgt. Maar dat stopt hen niet in hun drang naar creëren. Blikse Katers leunt op soepele composities van zijn eigen cats waarin Jazz, Funk & Fusion de boventoon voeren. Denk aan de grooves van Vulfpeck, de elektronische muziek van Mark Guiliana’s Beatmusic met een knipoog naar de humor van Louis Cole. De afgelopen 2 jaar tijdens corona konden ze ondanks de beperkende maatregelen toch spelen op Zeeland Jazz ’21 en speelden ze voor de camera in een lege zaal van jazzclub Breblin Nijmegen.

The Jazzcats in the band are:
Paul van der Feen – Sax/Ewi
Clemens van der Feen – Electric bass
Arno Krijger – Hammond
Jeroen Vrolijk – Bandleader and drummer

Brintex Collective
Brintex Collective begon ooit als driekoppige band bestaande uit jonge Rotterdamse jazzmuzikanten. Ondertussen is het collectief, onder leiding van Brenn Luiten, uitgegroeid tot een zeskoppig, zelfverzekerd en stabiel groove-monster. Geïnspireerd door jazz, hiphop en elektronische muziek, en opgegroeid met de jazz van Yussef Dayes, Alfa Mist & Robert Glasper.

De band bestaat uit:
Keys: Brenn Luiten
Drums: Christopher Rijckaert
Bass: Joop de Graaf
Synth/Guitar: Tommy van Leuken
Trumpet: Daniel Clason
Sax/Flute: Paul van de Calseijde

Over Jazz in Town
Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town, een samenwerking tussen poppodium De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad: Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Jurre Nijman. Met de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek naar Vlaardingen te halen. Van intiem en ingetogen tot groots en meeslepend. Laat je tijdens Jazz in Town verrassen door de jazzlegendes van nu en van de toekomst!

Informatie

Deur
GRATIS
Datum
ZO 17 JUL 2022
Locatie
Het Stadsstrand
Open
13:00
Start
14:00
Verwacht einde
20:00
Genre
Blues & Jazz
Alternative & indie
Jazz In Town
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event