loading

JENNIE LENA (GEANNULEERD)

The Voice Of Holland zangeres met nieuwe plaat in De Kroepoekfabriek

Informatie Collapse

Voorverkoop
16,-
Deur
19,-
Datum
ZA 4 SEP 2021
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Pop
Tickets kopen

Dit concert is helaas geannuleerd, er komt geen vervangende datum. Alle kaartkopers hebben op 14 juli bericht ontvangen per e-mail.

Jennie Lena

Jennie Lena ging viral door haar auditie bij The Voice of Holland in 2015. Maar Lena heeft zich de afgelopen jaren laten gelden als een serieuze artiest. Haar zangkwaliteiten zijn van ongekend niveau en haar muziek heeft invloeden uit tal van genres. Haar laatste plaat ‘Live, Raw en Intimate’ was een mix van soul, blues en funk, maar een nieuw album is alweer in de maak. Kortom een bezig bijtje en dit is ook op het podium terug te zien, kom het ervaren op zaterdag 4 september.

Jennie Lena ‘stands out!’. Haar rauwe zangtalent is echt en ongepolijst, recht uit het hart. Je voelt zowel haar kracht als haar gevoeligheid, of ze nou op het podium staat of ernaast. Jennie groeide op in een familie van muzikanten. Van haar overgrootvader tot aan haar ouders: iedereen zong of speelde een instrument. Ze werd beïnvloed door een rijk pallet aan muzikale stijlen: Soul, R&B, Jazz, Hiphop, Gospel, Funk en Blues. Ze sloot deze stijlen in haar hart en dat hoor je onmiskenbaar terug in haar geweldige stem en songwriting. Haar muziek balanceert voortdurend op de grens tussen pijn en hoop en daarmee zingt dit natuurlijke podiumbeest recht je hart binnen. Dat ze daarnaast ook nog eens gezegend is met een flinke dosis frisse humor draagt bij aan haar eigenheid.

De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij ‘The Voice of Holland’ in 2015. Haar ‘blind audition’ nummer Who’s Loving You ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels meer dan 30 miljoen keer bekeken.”.

‘Live, Raw and Intimate’

Op haar laatste wapenfeit, de EP Live, Raw and Intimate neemt Jennie Lena een frisse duik in de stijlen waarmee ze is opgegroeid en waar ze van houdt: Soul, Blues en Funk.

Jennie Lena en haar opwindende vierkoppige band en achtergrondvocalisten, opgenomen tijdens haar clubtour, presenteerden een setlijst met muziek van haar album To Be Honest en vertolkingen van enkele van haar favoriete liedjes, waaronder Work Song van Nina Simone, Hard Times van Curtis Mayfield en Heartbreak Hotel van de Jacksons. Door de jaren heen hebben muziekcritici zich verwonderd over de dynamische aanwezigheid van Jennie op het podium. Deze opname is daar een voorbeeld van, maar neemt tevens een andere dimensie aan, er is een band tussen Jennie en het publiek terwijl ze haar hart en ziel op het podium stort.

Dit jaar brengt Jennie Lena een nieuw album uit, geproduceerd door Frank McComb. Op de plaat keert Jennie terug naar haar roots, in depth Soul & Blues.

Line-up

Collapse
Jennie Lena
Jennie Lena

Jennie Lena, bekend van The Voice of Holland, bracht in 2019 het album Live, Raw & Intimate uit. Hierna speelde ze onder andere in Het Concertgebouw en in Tivolivredenburg. Eind 2020 kunnen we een nieuwe album van Jennie verwachten, maar eerst speelt ze tijdens haar tour in De Kroepoekfabriek.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event