loading

KF LIVE! | JACK FRIDAY

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 20 DEC 2013
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00

KF LIVE! is een soort van grote Tokoloko Finale (tot nu toe), die live wordt geregistreerd. Tokoloko is de maandelijkse avond met bands uit de buurt. Op vrijdag 20 december keren zes lokale bands (samen) terug op het KF-podium.
Tijdens deze avond worden live opnames gemaakt, die uitgebracht
worden op cd.

Na ruim anderhalf jaar Tokoloko hebben we alle bands uit de buurt die tot nu toe het podium betraden spreekwoordelijk op een gezellig hoopje gegooid en geheel willekeurig hebben we er zes geweldig leuke per lootje uit getrokken. Komt dat zien, komt dat horen:

SILVER LININGS
Silver Linings is een rockband uit Rotterdam/Dordrecht, bestaande uit één frontdame en vier mannen (waaronder Death Letters-drummer Victor Brandt). Deze steengoede band met ijzersterke zangeres maakt een mengelmoes van pop, hardrock en punkrock en brengt je daarmee in een korte vlaag van verstandsverbijstering. Jawel, je zult het meemaken; Silver Linings beukt, scheurt, pompt en springt en is onvermoeibaar.

VOLLE MELK
Vlaardingse underground, dat is Volle Melk. Deze vierkoppige formatie – die wordt gevormd door zanger Jelle, gitarist Elian, bassist Rico en drummer Sjors – maakt er een zooitje van op het podium. De heren doen filosofisch, maar in werkelijkheid zijn ze niet serieus te nemen. Met voornamelijk Nederlandstalige nummers die soms nog wel een bizarre wending hebben, onderscheiden ze zich wel degelijk van de rest. En, daar gaat het tenslotte om, wanneer Volle Melk ten tonele verschijnt, ben je verzekerd van vermaak, engelengezang en geniale creativiteit.

DE DOOD
Ook De Dood krijg je er vanavond gratis en voor niets bij. En De Dood…is bloeddorstig, De Dood is punk, De Dood is spitsvondig, De Dood is hongerig, De Dood is een kwijlende korhoen. Drie heren die hun instrumenten beheersen, maar die evenzogoed hun talen spreken. Titels als ‘Hondenuitlaatservice Waffen SS’, ‘Onraad in Pernis’ en ‘Molen vol mongolen’ spreken boekdelen. Doch verder moet er gewoon geschreeuwd en gezopen worden. Het is De Dood uit Schiedam maar.

THE INDESTRUCTIBLE LUMPIA
Dit losgeslagen duo presenteert een mengeling van bluesrock, garagerock en grunge. Met invloeden variërend van Blood Red Shoes tot Biffy Clyro en van Nirvana tot DZ Deathrays en Billy Talent, creëert de band een geluid dat op sommige momenten zeer melancholisch en ingetogen is en op sommige momenten snoeihard, energiek en meedogenloos, maar bovenal altijd het publiek om ver blaast!

EXIT THROUGH
Exit Through is een gezellig stel uit Vlaardingen en omstreken. Deze heren spelen wat ze spelen willen en trekken zich niets aan van genres, maar mixen bluesgrunge, rock en ska-achtige muziek tot een sound waar zij – en het publiek – blij van worden.

STANDUP ’69
Met een energieke en noisy mengeling van stijlen, gecreëerd door middel van niets meer en niets minder dan zang, heel veel pompend gitaargeweld,  pompende synths en groovende drums, zet Standup ’69 een eigen geluid neer. Geïnspireerd door bands als de Yeah Yeah Yeah’s, PJ Harvey, QOTSA en The Kills ontstaat er een geluid dat het best te beschrijven is als ‘sexy noisy soulsucking garage punk ‘n’ roll from outer space and beyond’! Hoe dat klinkt? Kom zelf maar luisteren als je durft….

Jack Friday
Deze vrijdag is het weer Jack Friday! De gezellige maandelijkse borrel ter ere van de heer Jack himself! Bovendien maak je kans op een prachtige gitaar met Jack paintjob. Heb je nog lootjes van vorige maand, dan moet je er zeker bij zijn, want je maakt alleen kans als je aanwezig bent tijdens de trekking. Dus kom naar De Kroepoekfabriek en laat je trakteren door Jack. Because you earned it!

 

Tijdens KF LIVE! zullen alle optredens worden opgenomen. Deze live registratie wordt later op CD uitgebracht. KF LIVE! wordt mede mogelijk gemaakt door De Rijsttafel, de ondernemende vriendengroep van De KF. 


Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 20 DEC 2013
Locatie
DE KROEPOEKFABRIEK
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
02:00
MOLLY PARDEN OP HET STADSSTRAND
Volgende event