loading

DE KF SCHOLENTOUR MET DE LIKT (DAG 1)

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
MA 29 AUG 2016
Open
09:45
Start
09:45
Verwacht Einde
14.30

De Kroepoekfabriek gaat weer naar school! Op 29 en 30 augustus komen we als ware guerrilla’s de schoolpleinen in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen onveilig maken. Vanzelfsprekend bouwen we die feestjes niet in ons eentje, maar samen met niemand minder dan de helden van De Likt!

Het kan je niet echt ontgaan zijn: De Kroepoekfabriek bestaat vijf jaar in september! Dat vieren we groots met een mooi programma op 16 en 17 september, maar ook door één van onze tofste projecten ooit nogmaals te doen. Wel in een ander jasje natuurlijk. Vijf jaar geleden waren we met de skankers van Bazzookas op stap, nu komt De Likt mee. Wat we precies doen? Gedurende twee dagen rijden we met met onze Kroezer en een grote, gele Amerikaanse schoolbus langs tien middelbare scholen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. We parkeren de bus op het schoolplein en bouwen snel op. Daarna zal De Likt een miniconcert verzorgen, vanaf het dak van de bus. Na het concert vertrekken we weer, op naar het volgende schoolplein!

De Likt

De drie mannen van De Likt zijn oer-Rotterdams. Sinds enkele jaren beuken ze met hun ‘futuristische funk’ door heel Nederland. De combinatie van rap, dance en funk slaat aan, en goed ook. Vergelijkingen met De Jeugd van Tegenwoordig worden al snel gemaakt, maar daarmee doen we De Likt eigenlijk te kort. Het is rauw, heftig en komt vooral live retestrak uit de verf, met name dankzij frontman Jordy, een echt podiumbeest. Recentelijk hebben ze een tour langs de Nederlandse poppodia gemaakt en zetten ze menig festival op zijn kop zoals Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross,  en Paaspop. Het hoogtepunt? Lowlands 2016. Vlak voor de Scholentour hebben ze de eer één van de grootste en vetste festivals van Nederland binnenstebuiten te keren.

Wanneer en waar

Wil je weten wanneer we bij jou langskomen op 29 augustus? Check hieronder het schema!

Geuzencollege Westwijk 09.45u
Geuzencollege Holy 10.30u
St. Jozefmavo 11.10u
De Mavo Vos 12.05u
Lyceum Vos 12.50u
Groen van Prinsterer 13.35u

De Likt Persfoto 5

 

De KF Scholentour wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen en het Elise Mathilde Fonds.

Logo2015 FondsSV middel EM_0

 

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
MA 29 AUG 2016
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
09:45
Start
09:45
Verwacht einde
14.30

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event