loading

KID DE BLITS + CRY + Q’N + HILTJE

HIPHOP VAN GEVESTIGDE NAMEN ÉN OPKOMENDE TALENTEN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.50
Datum
VR 10 MEI 2024
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
23:15
Genre
Hiphop/ Rap
Tickets kopen

Na de hiphopsuccessen van vorig jaar (o.a De Derde Helft Tour powered by Albino Sports, Fresku & Yung Internet) organiseert De Kroepoekfabriek op vrijdag 10 mei weer een dikke hiphopavond. Met local legends Kid de Blits en Cry die versterkt worden door de opkomende Brabantse namen Q’n en Hiltje!

Kid de Blits

Kid de Blits werd, in zijn eigen woorden, ‘geadopteerd’ door Boaz van de Beatz en vanaf dat moment ging het hard. Hij gooide direct hoge ogen met zijn entree op de ‘Nooit Meer Slapen’ remix met Ronnie Flex en Bokoesam van Yellow Claw en zette dit succes voort met optredens op festivals als Appelsap en Lowlands.

In de jaren daarna scoorde Kid de Blits hits met de nummers ‘Morgen Weer’ (ft. StukTV) en ‘Gucci Bandana’. Laatst genoemde was ook te horen op zijn goed ontvangen debuutalbum ‘Iglesias’, welke in 2019 het levenslicht zag.

Vanaf 2020 besloot Kid de Blits dat het tijd was voor verandering en besloot hij independent te gaan. Dit resulteerde onder andere in de singles ‘Voicemail’ en ‘Panenka’. Vervolgens pakte hij succesvol door met o.a. de singles ‘HYPE’ , ‘2022 FLOWS’ , ‘UHUH (remix)’ en ook een sessie bij 101Barz.

Cry

Sinds de opkomst van de post-New Wave generatie muzikanten, heeft de Rotterdamse Cry zijn stempel gedrukt op de muziekscene. Tussen 2017 en 2020 vulde hij het internet met zijn energieke hiphop en opvallende projecten zoals ‘Young Cry 2’, ‘Domste Van De Landt’ en ‘Voor Niks Komt De Zon Op’. Met zijn unieke stijl wist hij de aandacht van velen te trekken en heeft hij door heel Nederland opgetreden – van het letterlijk afbreken van podia op WOO HAH! tot uitverkochte tours samen met Bokoesam, Donnie en Jacin Trill.

Cry’s muziek is divers en onvoorspelbaar, waardoor elke track een nieuwe verrassing biedt. Hoewel de pandemie hem ertoe dwong om even pas op de plaats te maken, heeft Cry onlangs een langverwachte comeback aangekondigd. Zijn toegewijde fans en de muziekwereld in het algemeen kijken vol verwachting uit naar de baanbrekende en vernieuwende tracks die deze veelbelovende artiest ongetwijfeld op ons zal loslaten. Cry staat klaar om de game opnieuw te veroveren.

Q’n

Q’n is nooit bang om zich bloot te geven, de teksten zijn ongefilterd en ongecensureerd. Hij zingt over zijn gebrek aan zelfliefde, maar ook over de strubbelingen die hij meemaakt in relaties met anderen. Hij is eerlijk, persoonlijk en onzeker en is niet bang om die gevoelens te delen op het podium. Daardoor ontstaat er een pure live-show, waarmee hij raakt. Q’n was al te zien op podia van Poppodium 013, PAARD, De Helling en Nieuwe Nor. Ook deed hij twee showcases tijdens Eurosonic / Noorderslag. Zijn nieuwe show wordt intenser. “Eigenlijk ben ik alleen energieke shows gewend, met wilde grime. Maar ook bij de aankomende optredens ga ik de boel kantelen. Het is nog steeds dezelfde Q’n, maar nu met mijn eigen, nieuwe sound.”

Q’n is getekend bij 162 Records, het label van Ares. “162 is voor mij de perfecte plaats om te groeien als persoon én als artiest. Vanaf het eerste moment voel ik de juiste energie bij dit label. Ares is mijn mentor en adviseur, en onze visies linken heel erg met elkaar. Hetzelfde geldt voor Skiba en de rest van het team. Eindelijk heb ik een plek waar ik me thuisvoel, met jongens die net als ik een zachte G en een visie hebben. Alles valt nu op zijn plaats en daardoor voel ik me blessed.” En hoewel hij koos voor een artiestennaam, staan Koen en Q’n niet heel ver uitelkaar. “Koen maakt alles mee en gaat weleens slecht vanwege wat dan ook. Q’n weet dat om te vormen naar iets waardoor ik het kan verwerken. Uiteindelijk zijn het beide gewoon onzekere jongens die zich graag mooi kleden, emotionele muziek maken en voelen wat ze voelen.”

Hiltje

Hiltje is een 19-jarige opkomende artiest uit Eindhoven die zich afgelopen jaren heeft ontwikkeld in de underground scene van Nederland. Hij heeft zich aangesloten bij het collectief Bigboyshyt en op bracht op 6 januari 2023 zijn debuutalbum ‘Clair Obscur’ uit.

Line-up

Collapse
Kid de Blits
Kid de Blits

Kid de Blits werd, in zijn eigen woorden, ‘geadopteerd’ door Boaz van de Beatz en vanaf dat moment ging het hard. Hij gooide direct hoge ogen met zijn entree op de ‘Nooit Meer Slapen’ remix met Ronnie Flex en Bokoesam van Yellow Claw en zette dit succes voort met optredens op festivals als Appelsap en Lowlands. In de jaren daarna scoorde Kid de Blits hits met de nummers ‘Morgen Weer’ (ft. StukTV) en ‘Gucci Bandana’. Laatst genoemde was ook te horen op zijn goed ontvangen debuutalbum ‘Iglesias’, welke in 2019 het levenslicht zag. Vanaf 2020 besloot Kid de Blits dat het tijd was voor verandering en besloot hij independent te gaan. Dit resulteerde onder andere in de singles ‘Voicemail’ en ‘Panenka’. Vervolgens pakte hij succesvol door met o.a. de singles ‘HYPE’ , ‘2022 FLOWS’ , ‘UHUH (remix)’ en ook een sessie bij 101Barz.

Collapse
Cry
Cry

Cry's muziek is divers en onvoorspelbaar, waardoor elke track een nieuwe verrassing biedt. Hoewel de pandemie hem ertoe dwong om even pas op de plaats te maken, heeft Cry onlangs een langverwachte comeback aangekondigd. Zijn toegewijde fans en de muziekwereld in het algemeen kijken vol verwachting uit naar de baanbrekende en vernieuwende tracks die deze veelbelovende artiest ongetwijfeld op ons zal loslaten. Cry staat klaar om de game opnieuw te veroveren.

Collapse
Q'n
Q'n

Q'n is een verbastering van Koen. Maar ook een alter ego, een pseudoniem én bovenal een artiest. “De enige manier waarop ik dingen een plaats voor mezelf kan geven, is door het van me af te schrijven”, zegt hij. Grimmige tonen, onverwachte beatwisselingen en duistere synthesizers onder zijn kenmerkend hese stem en Brabantse tongval zijn daarbij eerder regel dan uitzondering op zijn album SINUS. De artiest - getekend bij 162Records - is eerlijk, persoonlijk en onzeker, maar is niet bang om die gevoelens te delen op het podium.

Collapse
Hiltje
Hiltje

Hiltje is een 19-jarige opkomende artiest uit Eindhoven die zich afgelopen jaren heeft ontwikkeld in de underground scene van Nederland. Hij heeft zich aangesloten bij het collectief Bigboyshyt en op bracht op 6 januari 2023 zijn debuutalbum 'Clair Obscur' uit.

Informatie

Voorverkoop
€ 12.50
Datum
VR 10 MEI 2024
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht einde
23:15
Genre
Hiphop/ Rap
Tickets kopen
KF ALLSTARS PRESENTS: 'DOOKIE 30TH ANNIVERSARY'
Vorige event
LEVELS CHAMPIONSHIP
Volgende event