loading

MAAIKE DEN DUNNEN | JAZZ IN TOWN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 14.50
Deur
€ 16.50
Datum
VR 27 SEP 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op vrijdag 27 september staat singer-songwriter Maaike den Dunnen in De Kroepoekfabriek. De ”eigenwijze krullenbol” maakt jazz met een knipoog waar humor een belangrijke rol in speelt.

Maaike den Dunnen

De veelgeprezen Rotterdamse jazz-zangeres Maaike den Dunnen haalde met een combinatie van humor, lyriek en intelligentie al tweemaal het Amerikaanse jazzmagazine Downbeat met de vermelding ‘outstanding performance’. Met haar debuut album ‘Arrival’ ontving ze uitsluitend lovende recensies en tourde ze in tien landen op grote festivals (o.a. Ubud Village Jazz Festival, North Sea Jazz Festival). Ze werkt samen met jazzveteranen (o.a. Karel Boehlee, Frans van Geest, Tom Beek, Joost van Schaik, Mario Gonzi) en werkte in New York aan nieuw repertoire.

Op vrijdag 27 september presenteert Den Dunnen haar tweede album ‘Inner Space’: een intieme reis door de abstracte gevoelswereld die we allemaal hebben. Sterke eigen songs, met af en toe een verrassende cover. Haar poëtische teksten kruipen onder je huid en worden begeleid door een dromerig ‘chamber jazz’ geluid zonder drums. Een verhalende show: met intieme liedjes, een knipoog naar cabaret en een mooie spanningsboog.

‘Een album met een opvallende diepgang, van een geweldige zangeres en componist/arrangeur.’
– Jim McNeely

‘Maaike den Dunnen klinkt beter dan ooit op dit album. Fijnzinnige eigen nummers, stuk voor stuk prachtig uitgevoerd.’
– Norma Winstone

Eddy Nielsen Trio

Als support van Maaike den Dunnen zal het Eddy Nielsen Trio op vrijdag 27 september een aanvulling zijn op deze heerlijke jazz avond.

Het Eddy Nielsen Trio bestaat uit Jetse de Jong op piano, Thorsten Grau op drums en Eddy Nielsen op de contrabas. 

Dit trio is beïnvloed door pianotrio’s zoals Bobo Stenson Trio, Tord Gustavson en Esbjorn Svensson Trio. 

De eerste CD is in juli uitgekomen met 8 eigen composities die in het voorjaar zijn opgenomen, de composities verwijzen naar gebeurtenissen, plekken en herinneringen uit het leven van Eddy. Weemoed, lyrisme, verstilling en improvisatie zorgen er voor dat het trio een eigen geluid laat horen die het best te omschrijven is als noord europese geïmproviseerde muziek met sterke scandinavische invloeden.

Jazz in Town

Voor het programma Jazz in Town werken we samen met De Stadsgehoorzaal. Een programmaserie vol te gekke jazz in allerlei hoeken. Voor het gehele Jazz in Town programma zijn passe-partouts beschikbaar, tot 27 september. Losse toegang voor alle concerten kost je €94,50, met de passepartout betaal je slechts €60 euro. Een voordeel van bijna 35 euro! Haal je passe-partout hier.

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event