loading

MELL

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
€ 12.50
Datum
VR 14 JUN 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

MELL, voorheen Vintage Future & Mell, is de naam van het trio Ton Dijkman, Nico Brandsen en naamgeefster Mell. Op vrijdag 14 juni laat het trio, met kersvers album op zak, horen hoe goed hun retro soul- en popsound eigenlijk is. MELL zal niet de enige zijn die 14 juni op het podium van De Kroepoekfabriek staan. De support van deze avond wordt verzorgd door Marvin Dee Band

MELL

Een goede drie jaar geleden ontstond de formatie door het samengaan van Vintage Future met zangeres Mell. Vintage Future, bestaande uit Hammond-organist Nico Brandsen en drummer Ton Dijkman, kneedt al jarenlang aan hun eigen beats, sounds en songs. Niet onverdienstelijk: de heren speelden onder andere in formaties als Jan Akkerman, Barry Hay, Boris, Marco Borsato, Thé Lau, Candy Dulfer, Ilse DeLange, Kane en Angela Groothuizen.

Mell zelf startte op haar tiende met gitaarlessen en al snel kwam zang erbij. Na een (om medische redenen gestopte) opleiding als professioneel muzikant vond ze via een andere weg haar succes. De 3JS waren zeer gecharmeerd van de zangeres en daarom was ze in 2014 reeds het voorprogramma van de heren. De Volendamse deed ook mee aan The Voice of Holland 2015, waar ze door de keus van coach Marco het uiteindelijk aflegde tegen de dames van O’gene. Na haar aansluiting bij Vintage Future vond de groep zijn huidige vorm, raakte alles in een versnelling en zijn ze verder gegaan onder de naam MELL.

Singles als ‘Call My Name’ (2016), ‘High On Love’ (2017) en ‘Central Station’ (2018) wekten interesse en enthousiasme op. MELL werd ‘Nieuwe Naam’ bij NPORadio2 en in 2018 was de laatstgenoemde single Topsong op datzelfde station. De groep was onderdeel van de line-up van North Sea Jazz en MELL werkte samen met Douwe Bob en Piet Veerman (The Cats).

Marvin Dee Band

Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De band trok zich een tijdje geleden terug in een muzikale bubbel in de GAM Studio’s (La Chapelle’s kleine zusje) in de Belgische Ardennen. Het album kreeg de toepasselijke werktitel “Changes”, vernoemd naar een nummer welke uiteindelijk de selectie niet eens haalde, en toch de lading het beste dekt.

Changes gaat over een band die niet langer over zich heen laat lopen. Over volwassen worden en keuzes maken. Over vooruit kijken, en stappen terug durven nemen. Over voorspoed en tegenslag. Maar vooral over het overwinnen van de stemmen (in je eigen hoofd en je omgeving) die je zeggen dat je niet goed genoeg bent, en het vinden van je eigen weg.

De plaat zal medio 2019 verschijnen. Inmiddels zijn er al 3 singles verschenen. ‘Bolt Everything Down’, de eerste van de 3, werd heel goed ontvangen in de VS, UK, Duitsland en Spanje, waar hij de Nationale Radio haalde. In Nederland werd de band naar aanleiding van de tweede single, ‘Little Boy’ o.a. uitgenodigd op NPO Radio 1 en NPO Radio 5.

De release van de derde single, ‘Solid’ vierde de band op 15 maart groots met een show in de AFAS Live, Amsterdam, waar zij dezelfde avond de aftershow van hun grootste muzikale voorbeeld Dave Matthews Band mochten verzorgen.

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event