loading
Uit-
verkocht

MICHAËL GABRIËL | EP-RELEASE

EP-RELEASE 'HET ZIT WEL SNOR'

Informatie Collapse

Voorverkoop
uitverkocht
Deur
nvt
Datum
DO 22 APR 2021
Open
19:00
Start
19:30
Verwacht Einde
20:45
Genre
Hiphop/ Rap
Nederlands
Tickets kopen

Op donderdag 22 april staat de Vlaardingse rapper Michaël Gabriël in De KF met zijn nieuwe EP ‘Het Zit Wel Snor’. De show is onderdeel van de drie speciale testevenementen die in De KF worden gehouden van 22 tot en met 24 april.

Mocht je Michaël Gabriël nog niet kennen dan gaat zijn debuut-EP daar ongetwijfeld verandering in brengen: in zeven gloednieuwe hiphopsongs overtuigt hij de luisteraar van wat hij waard is als rapper. Het overkoepelende thema: ‘Het Zit Wel Snor’, en dan gaat het niet alleen over de vlijtig gekrulde krulsnor op de bovenlip van de 28-jarige woordkunstenaar.

Michaël Gabriël is een rapper in hart en nieren. Jarenlang trad hij op met zijn reli-rapgroep De Rechtstaat, onder anderen op de EO-Jongerendag en in een uitverkochte Melkweg. Nu is het tijd voor een creatief solo-debuut. Voor de videoclip van titelsong ‘Het Zit Snor’ charterde hij een aantal muzikale en artistieke vrienden, waaronder Elbert Smelt (TopDoks), Klaas van der Eerden (Foute Vrienden), Emmely de Wilt (NPO Radio 2) en TikTokker Sarkis Sako. Allemaal uitgedost met een bijpassende snor. In het nummer laat hij horen hoe goed hij is met woorden: in vrijwel elke zin zit een woordspeling die te maken heeft met snor of baard.

Op de EP wisselen snelle flows en creatieve woordspelingen elkaar in rap tempo af. Zware trap en puntige hiphopbeats omlijsten beeldende songs met titels als ‘Machinegun’, ‘Terminator’ en ‘Niet te Stoppen’. De sound is het beste te omschrijven als hedendaagse hiphop met een vleugje 2000. Inspiratiebronnen als Eminem, Kendrick Lamar maar ook de Nederlandse Brainpower zijn terug te horen in zowel de manier van rappen alsook de beatkeuze. “Ik houd gewoon van een oldskool potje rappen: spelen met woorden en spelen met ritmes. De liefde voor taal en muziek zit diep”, aldus de Vlaardingse muzikant.

Testen voor Toegang

Dit concert vormt onderdeel van een drietal evenementen in De Kroepoekfabriek waarbij de overheid experimenteert met een ’terugkeer naar normaal’, onder de noemer Testen voor Toegang. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft door het gehele land diverse poppodia, theaters, musea en monumenten geselecteerd om deel te nemen. Voor bezoekers van deze evenementen geldt dat ze zich (verplicht) moeten testen, maximaal 40 uur voor aanvang van het evenement, dit is gratis. Ben je al gevaccineerd? Ook dan moet je getest worden. Dit kan alleen bij speciale teststraten door het land en met behulp van de gratis CoronaCheck-app. Aan deur kan zo, naast je ticket, een negatieve coronatest getoond worden, waarna wij je toegang kunnen verschaffen tot het concert. Een afspraak maken om jezelf gratis te testen kan alleen op https://www.testenvoortoegang.nl/ vanaf twee weken voor aanvang van het evenement.

Ondanks de negatieve testuitslagen is dit wel een zitconcert met 1,5m afstand, beperkte capaciteit en hanteren we de richtlijnen van het RIVM. Na afloop hoef je niet opnieuw te testen. Naast het overheidstraject Testen voor Toegang experimenteert ook collectief Fieldlab in Utrecht momenteel met heropening van de horeca.

Heb je reeds last van coronaklachten? Laat je dan wel testen bij een reguliere GGD-teststraat. Negatieve testen in de reguliere GGD-teststraten zijn niet geldig als toegangstest.

 

Line-up

Collapse
MICHAËL GABRIËL
MICHAËL GABRIËL

Een Vlaardingse woordkunstenaar met grote liefde voor hiphop en de kenmerkende krulsnor.

Informatie

Voorverkoop
uitverkocht
Deur
nvt
Datum
DO 22 APR 2021
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
19:00
Start
19:30
Verwacht einde
20:45
Genre
Hiphop/ Rap
Nederlands
Uitverkocht

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event