loading

MOOON + THE PEOPLE’S PLEASURE GROUNDS

PSYCHEDELISCHE 60'S POP/ROCK

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 13.00
Deur
€ 15.00
Datum
ZA 17 FEB 2024
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Pop
60's
Tickets kopen

Op zaterdag 17 februari staan MOOON en The People’s Pleasure Grounds in De Kroepoekfabriek. Beide bands nemen je mee terug naar de 60’s met psychedelische pop en rock.

MOOON

De wereld van MOOON betreden is alsof je een tijdmachine binnenstapt. Het jonge Brabantse powertrio neemt de luisteraar mee naar de Gouden Eeuw van de popmuziek: de hoogtijdagen van de psychedelia in de jaren 60 en 70. Deze mag zijn stoelriemen vastmaken, want binnenkort brengt MOOON haar derde album uit.

De band vindt zijn oorsprong in 2013, in een oude boerenschuur ergens in het zuiden des lands. Eén van de belangrijkste pijlers: zo authentiek mogelijk werken. De muziek werd van begin af aan volledig op band gezet met de instrumenten en apparatuur uit de periode waarin de groep het grootste deel van haar inspiratie vindt. Een benadering die aantoont dat het het drietal menens is; MOOON is niet van het halfbakken werk, maar gaat voor een sound die qua authenticiteit akelig dicht in de buurt van de grondleggers komt. The Who, The Monkees en Small Faces, maar ook minder bekende namen als The Idle Race,  Grapefruit en Strawberry Alarm Clock: ze zitten allemaal in het DNA van MOOON.

Naast Nederlandse podia en festivals toerde de band ook al in onder meer Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland. Er werden twee albums uitgebracht, MOOON’s Brew (2017) en Safari (2019), die beide lovend ontvangen werden door de mondiale psychscene. Vier jaar na de laatste plaat presenteert de band nu het derde album, III. Hierop graait de band nog wat dieper in de trukendoos met psychedelia. De catchy garagerockers zijn nog steeds vertegenwoordigd, maar worden vergezeld door complexere songs. Op ‘You Cannot Know’ horen we een uitgebreide, jazzy drumsolo, eindigend in een bijna barok outrosegment. Het is een van de vele voorbeelden van de ontwikkeling van MOOON als band die we op III horen. Voor inspiratie wordt er nog steeds graag naar het rijke  verleden gekeken, maar het drietal duikt steeds dieper het konijnenhol in en experimenteert er lustig op los, resulterend in een kleurrijke mix van stijlen en ideeën, zonder ook maar een moment  in te boeten aan authenticiteit en eigenzinnigheid. III verschijnt begin 2024.

THE PEOPLE’S PLEASURE GROUNDS

The People’s Pleasure Grounds is als een visioen naar eindeloze stranden met azuurblauwe golven; een soundtrack voor een trip naar een verloren paradijs waar wijn rijkelijk vloeit, en het weer altijd goed is. Met Jimmy de Kok aan het roer weet deze band menig zaal en veld om te toveren tot magische Californische taferelen. Live wordt De Kok vergezeld door Malenzie Mac-Donald Jr., Gijs van der Heijden en Eno Aronds. Samen bedwelmen ze de luisteraar met een flinke dosis reverb-gitaren en dromerige zangpartijen die doen denken aan bands als Allah-Las en Babe Rainbow. Met een eerste EP uit en een aantal zeer goed ontvangen live-shows achter de rug, ziet de toekomst er voor deze band rooskleurig uit.

Een absolute must-see voor eenieder die de sixties surfcultuur omarmt.

Line-up

Collapse
MOOON
MOOON

De wereld van MOOON betreden is alsof je een tijdmachine binnenstapt. Het jonge Brabantse powertrio neemt de luisteraar mee naar de Gouden Eeuw van de popmuziek: de hoogtijdagen van de psychedelia in de jaren 60 en 70.

Collapse
THE PEOPLE'S PLEASURE GROUNDS
THE PEOPLE'S PLEASURE GROUNDS

The People’s Pleasure Grounds is als een visioen naar eindeloze stranden met azuurblauwe golven; een soundtrack voor een trip naar een verloren paradijs waar wijn rijkelijk vloeit, en het weer altijd goed is. Met Jimmy de Kok aan het roer weet deze band menig zaal en veld om te toveren tot magische Californische taferelen.

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event