loading

MUZIEKFABRIEK FESTIVAL

Informatie Collapse

Voorverkoop
2,00
Deur
4,00
Datum
ZA 22 JUN 2013
Open
20:30
Start
21:00
Tickets kopen

Vijf bands uit de Muziekfabriek en nieuwe lokale ondernemers presenteren zich. Hardrock- en metalbands verzorgen waanzinnige optredens en voor lokale ondernemers, maar ook muzikanten is er de mogelijkheid om te netwerken, om samen te zorgen voor een sterke scene. Dit alles volgens het ‘do it yourself’ principe.

Concedo Nulli
Concedo Nulli krijgt vaak de vraag wat voor muziek de band nu eigenlijk speelt. Het antwoord op die vraag is moeilijk te beantwoorden. Alle bandleden hebben hun eigen invloeden, achtergrond en stijl dat resulteert in een kolkende synthese van metalstijlen. Samengevat: ‘independent metal’. De band heeft dus behoorlijk wat te bieden. In 2012 is de eerste cd, ‘Critique Of Pure Treason’, uitgebracht.

Conspiracy
Conspiracy is een in 1996 opgerichte viermans hardrockband uit Rotterdam. De heren rocken, met muziek die uiteenloopt van heavy metal tot ballads met het fijne geluid van de viool. Alles kan bij Conspiracy. Recentelijk is haar eerste album uitgekomen en zijn de mannen ‘ready to rock the road!’

Dyopsis
Dyopsis is een alternatieve (death)metal band uit Schiedam. De band is opgericht in de zomer van 2011 en focust zich op een epische sound. Eind 2011 heeft de band haar eerste demo uitgebracht, genaamd ‘Ocean Kingdom’.

Seizure
Seizure is een gloednieuwe Schiedamse band. Door haar black metal geweld kan niemand om deze band heen!

End Of Line
De in 2012 opgerichte band End of Line gaat los met ruige trash metal, die wordt afgewisseld met melodische riffs en baspartijen, krachtige ‘loco’ drums en ruige vocals. De zanger en bassist verzorgt met zijn ruige stem en basloopjes die doen denken aan Tool voor een heuse show terwijl gitarist intelligente riffs en melodische solo’s uit zijn gitaar schudt. Zij worden begeleid door de ‘losgeslagen drummer’ ofwel ‘mr. El Loco’, die met zijn snelle hand- en voetenwerk en loco attitude de band compleet maakt.

Jan van Nieuwenhuize neemt met (oud-)leerlingen deel aan Muziekfabriekfestival op 22 juni in De Kroepoekfabriek te Vlaardingen. Met o.a. Het Drumstel, De Dood en We Sell Guns.

Jan van Nieuwenhuize geeft al sinds jaar en dag drumles in Vlaardingen. Sinds bijna 10 jaar doet hij dat vanuit De Muziekfabriek. Bijna elke drummer in Vlaardingen heeft wel korter of langer les van hem gehad.

Samen met een aantal (oud-)leerlingen geeft Jan een presentatie waar de lol van afspat en je om je oren geslagen wordt met metal. Metal is immers waar het Muziekfabriekfestival om gaat. Met De Dood, We Sell Guns, Het Drumstel. The Indestructible Lumpia en Antoria.  En met Ewout Bazen (SRS) die in Het Drumstel gaat spelen, Tim van Dorp (Het Drumstel en Joker’s Carnival) die in De Dood gaat spelen. Met een finale onder leiding van Jan zelf.

Ben jij ondernemer of muzikant? Dan is dit de manier om je netwerk uit te breiden! Of als je gewoon van een strak staaltje muziek wilt genieten ben je aan het juiste adres, zaterdag 22 juni, in De Kroepoekfabriek.

Annicke Shireen – Folktailor
Folktailor is een  label opgericht door mode- en kostuumdesigner Annicke Shireen. Ze is dit gestart vanwege haar pure passie voor handgemaakte kleding. Folktailor is praktisch maar poëtisch, cultureel en folklore. Annicke is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en sindsdien richt ze zich volledig op haar eigen Folktailor. Haar kleding wordt al verkocht op festivals als Castlefest, Keltfest en Fantasiafest.

Mirjam Boomert – Het Verbeeldingsatelier
In projecten zoals de Nacht van de Nacht, het Zomerterras, Vormen van Herinneringen en de Dag van het Park kan ze laten zien wat haar verschillende kanten zijn en waar haar interesses liggen: kleding, styling, visagie, grime, fotografie en video/film. Dit alles vormt een onlosmakelijk geheel en dat gebruikt ze om de beelden in haar hoofd tot leven te brengen. Daarnaast geeft ze op freelance basis fotografielessen aan de Vrije Academie.

DJ WORKSHOP KIDS (7 -12 jaar)
Volgende event