loading

SHAKING GODSPEED + TRAUMAHELIKOPTER

Informatie Collapse

Voorverkoop
7,00
Deur
9,00
Datum
VR 30 SEP 2011
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
01:30
Tickets kopen

De Nijmeegs-Achterhoekse band Shaking Godspeed maakt smerige, vuige rock ’n roll met blues- en stonerinvloeden. Shaking Godspeed won de door het radioprogramma 3VOOR12 georganiseerde podiumstrijd en verdiende daarmee een plek op het beroemde Sziget-festival in Boedapest. Shaking Godspeeld timmert sinds medio 2010 aan de weg na het uitbrengen van de cd Awe. De band maakte onder meer indruk tijdens een optreden in De Wereld Draait Door. De driemans formatie wordt gevormd door Wout Kemkens, Paul Diersen en Maarten Rischen.

Traumahelikopter is een garagepunktrio bestaande uit drie jonge gasten uit Groningen met een humoristisch undergroundimago. Instrumentaal houden ze het simpel met twee gitaren en een half drumstel, waarmee ze wel catchy songs maken met stuwende drums, joelende, hypnotiserende gitaren met daarover snotty zang. Daardoor klinken ze net even anders dan bands met een basgitaar. Als invloeden noemt de band ouwe rockers als Little Richard, Ike Turner en de ‘Killed by Death’ compilatie-platen.

We luiden de avond in met de band Beyond Lickin’. Retrochemie, sleazy, greasy extra ordinaire Rock&roll, Lo-tech Hi-fun, ideaal voor de kleine zaal!

‘Wij komen uit Pernis en daar gaat soms wat mis!!!’ Pernis kennen wij allemaal. Zoveel niet nuttige dan wel winstgevende multi-nationals hebben de unieke ligging van dit dorp jaren geleden al ontdekt. Op- en overslag van containers, droogdokken, Beneluxtunnel(s), Betuwelijn en natuurlijk de petrochemische industrie waren het gevolg. Een bijprodukt uit Pernis is Beyond Lickin’. Ontstaan na jarenlange blootstelling aan kwalijke dampen, uit de verziekte en aangetaste breinen van enkele dorpelingen die, 20 jaar na hun ontluikende puberteit, zo nodig een bandje moesten oprichten.

 

DANGERZONE
Volgende event