loading

SINGER-SONGWRITER KAFÉ

Informatie Collapse

Voorverkoop
7,00
Deur
9,00
Datum
ZO 18 MEI 2014
Open
15:00
Start
15:30
Verwacht Einde
18:30
Tickets kopen

Op zondag 18 mei openen we weer onze deuren voor het Singer-Songwriter Kafé, met dit keer niemand minder dan Daisy Cools. Zij reist heel Europa rond om inspiratie op te doen voor haar muziek, maar staat deze zondagmiddag gewoon bij ons in De Kroepoekfabriek.

Nadat ze haar ep’s The Palermo File (2012) en The Paris File (2011) uitbracht, reisde Daisy Cools naar Lissabon om daar 5 maanden te wonen, op te treden en liedjes te schrijven. De singer-songwriter deed veel inspiratie op in de Portugese hoofdstad, want haar kersverse EP getiteld Eternal Newcomer /The Lisbon File – de derde uit een reeks van 6 onder de noemer The Europe Files – bevat zes van haar nieuwste songs. De titelsong Eternal Newcomer is de eerste single van de EP. De bijbehorende video geeft in het kort een mooie indruk van het leven en de ‘struggles’ van ‘eternal newcomer’ Daisy in Lissabon.

De muziek van Daisy kenmerkt zich door het contrast tussen vaak vrolijke melodieën en wat donkere teksten. Haar stem kan op het eerste gehoor lief lijken, maar Daisy en haar strakke band schuwen een pittige sound niet. Daisy brengt in mei de tweede single van de The Lisbon File uit en zal dit jaar op de Nederlandse podia te vinden zijn alvorens zij vertrekt naar de vierde stad in The Europe Files – reeks: Reykjavik.

The Europe Files is het project dat Daisy’s release van het album The Secrets We Keep opvolgt. The Secrets We Keep, waarop 11 ogenschijnlijk luchtige liedjes staan, heeft Daisy deels geschreven tijdens een weeklange workshop bij Ray Davies (The Kinks) in een landhuis bij Manchester.

DiscoDanny
Bekend van onder andere Los Rancheros en Los Metallicos is deze Vlaardingse troubadour met Engels-Spaanse roots een graag geziene gast op de podia in de regio.
En deze mooie zonnige zondag heeft hij zijn drukke tourschema weten aan te passen om ons te verblijden met zijn op country gestoelde disco hits. Niet met een van bovengenoemde bands dit keer, maar slechts vergezeld door zijn gitaar en zijn charisma. Gevoelig, met een rauw randje. Maar dan met een berg humor.

 

Helaas hebben we te maken met een technisch probleem, waardoor voor het kopen van kaartjes met de online Rabo-korting een extra handeling nodig is;

-Maak (via de ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons dat je account is aangemaakt.
-Wij markeren dan je account als Rabo-pashouder.
-Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
Let op:
Er kan  maar één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
Hierdoor is het dus helaas niet mogelijk om meerdere kaarten met Rabo-korting voor een zelfde evenement te bestellen.
Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, dan is dit wel mogelijk.

Onze excuses voor het ongemak; we proberen dit mankement zo snel mogelijk op te lossen, zodat alles gewoon weer werkt… 

Maak je gebruik van de 50% Rabo-korting? Neem je pinpas mee naar het evenement, er kan om gevraagd worden.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event