loading

SPLENDID + ED

Informatie Collapse

Voorverkoop
10,00
Deur
12,00
Datum
ZA 23 JUN 2012
Open
20.30 uur
Start
21.00 uur
Verwacht Einde
02.00 uur
Tickets kopen

*Ter info: ED  (Struijlaart) verzorgt de support van Spendid. Hij is echter iets later… want hij treedt diezelfde avond op bij 3FM That’s Live in Hilversum. Na afloop komt hij als een speer hier naartoe. De deuren gaan als gewoonlijk om 20.30 uur open, alleen begint het voorprogramma om 21.30 uur in plaats van om 21.00 uur.*

Splendid is eigenlijk een smeltkroes van verschillende Haagse bands die in 2001 de handen ineen slagen. Sindsdien zijn de nodige volle zalen en podia op hun kop gezet.
In juni 2009 kwam het derde album ‘Life Is Splendid’ uit. De eerste single ‘Higher Ground’ werd een radio-hit en ontving goede kritieken en landelijke airplay, net als de zonnige clip van de tweede single ‘Mr Clown’ Dat is een gezonde basis om dit jaar aan een nieuw hoofdstuk te beginnen; de band heeft een platencontract getekend bij PIAS en volgende maand verschijnt het vierde album. Met ‘Again’ als eerste single is de toon in ieder geval al goed gezet.
Denk je Splendid dan denk je feest. Klinkt als? Nou, iets in de richting van Beef versus Babylon Circus. Maar dan met nog iets extra’s. De Kroepoekfabriek is hoe dan ook verzekerd van een feestje.

Zeker in combinatie met een voorprogramma in de vorm van singer-songwriter ED. Tot een paar jaar geleden was hij frontman van de band Stud Muffins. Daarna werd het even stil, maar de gedachte aan een vast plekje in de muziekwereld liet hem nooit los. In 2010 zegde hij daarom zijn baan op, zette de lease-auto aan de kant en ging terug bij zijn ouders wonen om zich compleet te richten op zijn eerste soloalbum. Het resultaat hiervan is ‘Head, Heart and Hands’. Hierop staat muziek die zowel vrolijk is als duister met teksten die licht autobiografisch zijn, of zoals ED het zelf omschrijft: ‘feelgood pop met een randje blues’.

Informatie

Voorverkoop
10,00
Deur
12,00
Datum
ZA 23 JUN 2012
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20.30 uur
Start
21.00 uur
Verwacht einde
02.00 uur
Tickets kopen
DE VAART OP HET STADSSTRAND [GEANNULEERD]
Volgende event