loading

STAKE + HEAVY LORD

BELGISCHE POSTROCK & SLUDGE METAL

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.00
Deur
€ 17.50
Datum
VR 24 FEB 2023
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Metal & rock
Tickets kopen

Op vrijdag 24 februari treedt STAKE op in De Kroepoekfabriek! Bijna twee decennia geleden startte vier jonge honden een band. Anno nu zijn zij op het gebied van postrock en sludge metal één van de grootste spelers van de BeNeLux! Allerlei zalen en festivals heeft de Belgische formatie al op hun kop gezet. In februari komen zij naar Vlaardingen om hier de zaal af te breken. 

Liefde. Dood. Verval. Dat zijn de drie thema’s waar de nieuwe plaat van STAKE rond is opgebouwd. De Gentse postmetal- en noiseband gooit alle conventies overboord. Het is een hechte collaboratie geworden waarbij alle groepsleden bijdroegen aan de teksten en de band ook voor het eerst zelf in de studio aan de knoppen zat. Tom Lodewijckx (Clouseau) zorgde voor een gelaagde en bruisende afmixing. Het resultaat blijft nazinderen.

Brent Vanneste (gitaar/zang), Cis Deman (gitaar), Joris Casier (drums) en Jesse Surmont (Bas) timmeren al 18 jaar aan de weg. Eerst als Steak Number Eight (waarbij ze als jonge honden in 2007 Humo’s Rock Rally wonnen), sinds 2018 als STAKE. De Voskenslaan in Gent is hun walhalla. Hier repeteren ze en namen ze ook ‘Love, Death And Decay’ op.

Het resultaat is een erg organische en sferische plaat. Een breed palet waarbij STAKE terugblikt op zijn rijke verleden maar ook resoluut vooruit durft kijken. “Het was heerlijk om deze plaat zelf op te nemen. In coronatijd sloten we onszelf op in de Voskenslaan”, zegt frontman Brent Vanneste. “We konden focussen op één song en die meteen opnemen. Een droom.” Na een blinde luistertest bij 5 potentiële kandidaten koos de band uiteindelijk voor Tom Lodewijckx (Clouseau) als mixer.

‘Love, Death And Decay’ is muzikaal de “makkelijkste plaat” die de band al neerpende. ‘F*ck My Anxiety’ is een song die er op veel manieren bovenuit steekt. Niet alleen omdat het refrein uitnodigt om luidkeels mee te brullen. Ze handelt over wat angst met een mens doet en hoe die je vervormt. Probeer die angsten te overwinnen, vraagt Brent aan zichzelf en de luisteraar. De frontman werd in de corona-pandemie geconfronteerd met naaste vrienden die uit het leven stapten. Muziek maken hielp hem om zijn gevoelens een plaats te geven.

Gas geven en terugnemen. Dat is het ritme van ‘Love, Death & Decay’. STAKE heerst waar het moet, maar laat ook ruimte om te ademen, om mee te leven en weer op te bouwen. “Ik ben nog nooit zo content geweest van een plaat als van deze”, zegt frontman Brent, die bekend staat als zijn eigen groot criticus. De opvolger zal dan ook niet lang op zich laten wachten. Maar eerst is er ‘Love Death & Decay’. STAKE gaat onder meer op tour met High On Fire. En wil nu vooral spelen en genieten. Samen de kracht van stevige gitaarmuziek voelen, nu de stilte na corona weer mag doorbroken worden.

Support: Heavy Lord

Heavy Lord is een doom/sludge band uit Hellevoetsluis. Opgericht in 2003, bracht 4 full-length albums uit en deed meer dan 250 optredens in 7 landen. Na bijna 10 jaar non stop spelen, leidden verschillende redenen tot de beslissing om in volledige winterslaap te gaan.

Fast forward naar 2021, de behoefte om af te stemmen, Heavy, luide riffs te spelen en nieuwe nummers te schrijven werd onstuitbaar en onvermijdelijk. Na een minnelijke overgang naar een 3-manschap is Heavy Lord nu klaar voor de toekomst.

Heavy Lord 2023 line-up;

Steven – bas/zang
Jeff – gitaren
Wout – drums

Line-up

Collapse
STAKE
STAKE

Brent Vanneste (gitaar/zang), Cis Deman (gitaar), Joris Casier (drums) en Jesse Surmont (Bas) timmeren al 18 jaar aan de weg. Eerst als Steak Number Eight (waarbij ze als jonge honden in 2007 Humo's Rock Rally wonnen), sinds 2018 als STAKE. Anno nu zijn zij op het gebied van postrock en sludge metal één van de grootste spelers van de BeNeLux! Allerlei zalen en festivals heeft de Belgische formatie al op hun kop gezet, nu is het tijd voor De KF!

Collapse
Heavy Lord
Heavy Lord

Heavy Lord is een doom/sludge band uit Hellevoetsluis. Opgericht in 2003, bracht 4 full-length albums uit en deed meer dan 250 optredens in 7 landen. Na bijna 10 jaar non stop spelen, leidden verschillende redenen tot de beslissing om in volledige winterslaap te gaan. Fast forward naar 2021, de behoefte om af te stemmen, Heavy, luide riffs te spelen en nieuwe nummers te schrijven werd onstuitbaar en onvermijdelijk. Na een minnelijke overgang naar een 3-manschap is Heavy Lord nu klaar voor de toekomst.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event