loading

TIM AKKERMAN

Informatie Collapse

Voorverkoop
10,00
Deur
12,00
Datum
ZA 3 MEI 2014
Open
20:30
Start
21:00
Tickets kopen

Tim Akkerman werd bekend als frontman van de band DI-RECT. In 2011 nam hij afscheid en wist zich uiteindelijk te ontworstelen aan het imago van meisjes- en rockidool. Dit dankzij zijn ingetogen en zeer persoonlijke soloalbum ANNO, waarmee hij toch overwegend positieve recensies scoorde. Waar sommige critici zijn muziek hier en daar nog wat ‘veilig’ vonden, bewees Tim Akkerman als persoon en muzikant eigenlijk het tegendeel; het vereist behoorlijk wat moed om je zo kwetsbaar op te stellen en een andere weg te kiezen dan het gebaande (DI-RECT) pad, om te kunnen doen waar je zelf écht in gelooft.

http://youtu.be/87CR0jxBGzc

Nu kiest deze eigenzinnige singer-songwriter opnieuw andere muzikale wegen. Voor een nieuwe sound. Dit keer wordt het gaspedaal steviger ingetrapt, in vergelijking met ANNO. Destijds werd de muziek van Tim Akkerman vergeleken met die van klassieke singer-songwriter als Paul Simon en Nick Drake en eigentijdjse troubadours als Tim Christensen. Het nieuwe album The Journey (release april 2014) doet meer denken aan het werk van Mumford & Sons, Ben Howard en zelfs Bruce Sprinsteen. Op zaterdag 3 mei brengt Tim Akkerman zijn nieuwe ‘klassiekers in wording’ live ten gehore op het podium van De Kroepoekfabriek. Dit doet hij samen met een retestrakke live band, die er mede voor zorgt dat dit een avond belooft te worden vol verrassingen en muzikale hoogstandjes, die je nog lang bij blijft…

 

Inge van Calkar

Inge van Calkar is een akoestische pop-folk band rond de Nederlandse singer/ songwriter Inge van Calkar. De band is samengesteld om het geluid van het debuutalbum ook live te kunnen realiseren.
Verwacht energie en melancholie verpakt in pakkende folkpopliedjes met warme ondertonen van karakteristieke instrumenten en de lichte stem, waardoor een traditioneel geluid wordt gecreëerd.

www.youtube.com/watch?v=rL3eJAtrjIg

DJ WORKSHOP KIDS (7 -12 jaar)
Volgende event