loading

TIM VANTOL

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 14.50
Datum
ZA 2 NOV 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Pop
Punk
Singer- songwriter
Tickets kopen

Punkrocktroubadour Tim Vantol is terug! Nou ja, terug.. Hij is nooit weg geweest. De ’10 years and still not done’-tour staat op de planning en de naam spreekt voor zich. Tim de onvermoeibare zie je op zaterdag 2 november in De KF!

Tim Vantol

Als iemand de reis kan kan waarderen, is het Tim Vantol. De in Amsterdam geboren rocker heeft op tal van plekken opgetreden door heel Europa en haalt in zijn nummers regelmatig ‘roads’ en ‘homes’ aan. Hij vindt de spanning echter juist in de afstanden ertussen. Zijn liedjes maken dat je onmiddellijk zin hebt om niet je helm te pakken, op de motor te springen en te gaan scheuren, allemaal om dat gevoel te krijgen dat je leeft.

Niet bepaald een nieuwe, originele insteek. Maar Tim is een ongeëvenaard verhalenverteller. Dat, in combinatie met zijn gitaarspel en gruizige, intense stem, maakt het bijzonder. Abstract is het allerminst en er zullen genoeg mensen zijn die zeggen “ja, maar dat had ik ook kunnen bedenken”. Tim Vantol dóet het echter en helemaal op zijn manier.

Zijn laatste plaat ‘Burning Desires’ herbergt ook een verhaal. Een verhaal dat start met een verhuizing en eindigt met bijna fatale nacht in de Duitse Alpen. De zanger deed veel van zijn spullen weg onder het mom “own less bullshit” en hij hervond zijn reislust. In plaats van een rondje Flevoland ging hij naar de Duitse Alpen. Er is tenslotte weinig zo bevrijdend als wandelen door de natuur, langs kliffen en rotsen, onder de blauwe hemel. Bijkomstig voordeel: je hebt weer stof voor het schrijven van nummers.

Dit keer ging het echter fout. Vantol en een metgezel kwamen een nacht lang in de vrieskou vast te zitten op een bergwand in een shirtje en korte broek. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, al scheelde het weinig. De ervaring stelde zaken wel in perspectief. Dat is wat de plaat ‘Burning Desires’ aan de kaak stelt: levenskeuzes, wat maakt geluk, draait om het om resultaat of we de weg ernaartoe?

Nog een mooi detail: ‘Burning Desires’ is niet alleen op tekstueel gebied een zwaargewicht. De plaat is geproduceerd door Adam Grahn van Royal Republic in Zweden.

Bony Macaroni

Poprondekandidaat Bony Macaroni zal deze avond als eerste het podium betreden.

Bony Macaroni maakt het weer cool om jezelf te haten. Tenminste, dat hopen ze. Hun gematigd- hartverscheurende en semi-catchy debut-ep lag vanaf begin 2019 in de digitale schappen. Met toffe B-hitjes als ‘Piece of Shit’ en ‘Doom’, houdt waarschijnlijk niemand deze gasten meer tegen.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event